Sari la conținut

7 trucuri care te vor ajuta să scapi de riduri

Ridurile sunt o parte naturală a înaintării în vârstă și nu ar trebui să existe niciun motiv care să te facă să-ți fie teamă de bătrânețe. Totuși, dacă dorești să încetinești semnele îmbătrânirii, există câteva modalități naturale de a face acest lucru.

Cum faci să scapi de riduri?

Folosește loțiune cu factor de protecție 

Folosirea de SPF nu numai că ajută la prevenirea cancerului de piele, dar contribuie și la întârzierea apariției semnelor de îmbătrânire.

Limitează aportul de zahăr

Cu toții știm că zahărul ne afectează sănătatea. Cantitatea de zahăr din corp declanșează un proces numit glicație, iar produsele finale avansate de glicație nu sunt o sursă bună pentru pielea ta. Limitarea consumului de zahăr și alimente bogate în ulei te va ajuta să-ți păstrezi pielea tânără.

Renunță la fumat

Fumatul nu doar că-ți afectează sănătatea, dar îți și îmbătrânește prematur tenul. Un studiu a comparat fețele a 79 perechi de gemeni identici, în care unul era fumător, iar celălalt nu. Diferențele izbitoare au arătat clar că fumatul afectează tenul. Chiar dacă ești în preajma persoanelor care fumează, fumul îți poate afecta și ție tenul și crește riscul de a dezvolta tipuri de boli precum cancerul.

► Citește și: Tratamente pentru faţă cu ingrediente naturale

Folosește ulei de cocos

Uleiul de cocos este un emolient natural. Asta înseamnă că, atunci când îl aplici pe piele, acesta umple golurile epidermei și îți face pielea netedă.

Mărește doza de beta caroten

Există o dezbatere medicală în curs de desfășurare cu privire la modul și motivul pentru care beta carotenul blochează lumina ultravioletă a soarelui de a-ți afecta pielea și ochii. Beta carotenul și retinolul (vitamina A) sunt ingrediente folosite adesea în cremele cosmetice antirid.

Schimbă poziția de somn

Unele riduri de pe față pot fi cauzate de poziția în care dormi. Se numește compresie si este cauzată de apăsarea feței pe pernă, atunci când dormi. În timp, această compresie îți slăbește pielea în unele locuri și apar ridurile. Poți preveni ridurile dacă dormi pe spate.

► Citește și: Solutii pentru indepartarea vergeturilor

Spală-te pe față în mod regulat

Spală-te pe față înainte de somn. Produsele cosmetice conțin substanțe chimice dure, iar acest lucru contribuie la stresul oxidativ pe care îl are pielea. De aceea este bine să te speli pe față de fiecare dată, înainte de culcare.

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!