Sari la conținut

Tratamente pentru faţă cu ingrediente naturale

Stresul, poluarea, lipsa timpului, chimicalele prezente în cantități prea mari aproape în toate cosmeticele degradează tenul. Însă poți avea o piele sănătoasă și strălucitoare și fără creme costisitoare şi şedinţe de înfrumuseţare la cosmeticiană. Cum? Există numeroase tratamente naturale pentru faţă mult mai eficiente.

Ingredientele naturale care menţin sănătatea trupului au reale beneficii şi pentru frumuseţea pielii, dacă sunt alese în funcţie de proprietățile fiecăruia, combinate inteligent şi aplicate corect. Descoperă câteva “rețete” de măști cu efecte benefice pentru tenul tău pe care le poți pregăti la tine acasă.

Masca cu plante medicinale pentru ten matur

Plantele medicinale au multiple beneficii pentru piele, multe dintre ele calmează, hidratează şi tonifiaza tenul şi acţionează pe post de tratament antirid sau antiacneic. Amestecă sucul de la o jumătate de portocală, două linguri de miere, o lingură infuzie de muşeţel, o lingură infuzie de pelin şi 5 picături tinctură de propolis. Amestecul se aplică folosind dischete şi se clăteşte după 30 de minute.

Masca de avocado pentru ten deshidratat

Pasează pulpa unui fruct cu câteva picături de ulei de măsline şi aplică amestecul pe faţă. Lasă masca să acţioneze 10-15 minute şi clăteşte tenul cu apă călduţă. Amestecul de vitamine şi nutrientii îţi vor menţine pielea hidratată şi catifelată, pregătită să înfrunte temperaturile scăzute fără descuamare.

Mască cu miere pentru estomparea ridurilor

În funcţie de tipul de ten pe care îl ai, amestecă în masca cu miere zeamă de lămâie sau albuş de ou (pentru ten gras), ulei de măsline (ten uscat) sau infuzie de muşeţel (ten normal).

►Citește și Masca de față cu ciocolată: Un răsfăț dulce pentru tenul tău

Masca cu ovăz pentru ten mixt

Ovăzul este un exfoliant natural, gentil cu tenul și eficient în curăţarea acestuia. Pentru a-ţi face masca cu ovăz pentru ten mixt, prepară mai întâi un terci din fulgi de ovăz fierţi în apă. Mixează alături de o jumătate de măr ras şi o lingură de suc de lămâie. Lasă să acţioneze 15 minute şi clăteşte cu apă călduţă.

Masca de înfrumuseţare cu argilă

Argila hidratează şi absoarbe excesul de sebum, fiind cunoscută printre iubitoarele tratamentelor all green de înfrumuseţare drept ingredientul perfect pentru tenul cu tendinţe de îngrăşare. Amestecă în argilă un gălbenuş de ou şi piure de avocado, care va ţine sub control excesul de sebum.

Mască cu iaurt pentru ten sensibil

Pentru a avea o piele mai catifelată, cu un pH natural restabilit, îţi propunem o mască cu iaurt pentru ten sensibil. Amestecă ingredientul preferat de tenul sensibil cu o linguriţă de miere şi aplică masca pe faţa evitând zona ochilor. Clăteşte după 15 minute.

Mască cu albuş pentru îndepărtarea punctelor negre

Albuşul ouălor luptă împotriva ridurilor şi este eficient în curăţarea porilor de impurităţi. Pentru efect hidratant, amestecă albuşul unui ou cu o linguriţă de ulei de măsline şi una de miere. Aşteaptă 15 minute şi clăteşte cu apă călduţă.

Mască cu banană pentru ten mixt

Bananele sunt cele mai populare fructe din toate timpurile şi în plus au şi efecte incredibile asupra pielii tale. Pasează bine fructul şi amestecă o linguriţă de smântână. Ţine mască pe faţă timp de 30 de minute apoi clăteşte. Te vei bucura de o piele catifelată, moala şi bine hidratată.

Mască pentru faţă cu castravete pentru ten revitalizat

Castraveţii sunt recunoscuţi pentru capacitatea lor de a revitaliza atât pielea, cât şi ochii obosiţi. Pentru a revitaliza tenul, pune într-un blender o jumatte de cană de ovăz, un sfert de cană de lapte, un sfert dintr-un castravete şi puţin coriantru proaspăt. Lasă amestecul omogen să acţioneze 20 de minute şi clăteşte cu apă călduţă.

Sursa: bellatory.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!