Sari la conținut

Idei de Mărțișor: Cum să faci o gărgăriţă 3D

Dacă vrei să faci în casă, împreună cu copiii felicitări sau mărtişoare pentru venirea primăverii atunci gărgăriţele mi se par unele din cele mai inspirate alegeri. Toţi copiii iubesc gărgăriţele pentru frumoasa lor culoare roşie plină de buline negre şi chiar ne duc cu gândul la primăvară.

Şi partea bună este că nu ai nevoie de prea multe materiale şi nici nu trebuie să ai o mare dexteritate manuală. De fapt este destul de simplu. Ai nevoie de o coală de hârtie roşie şi de una neagră, de o cariocă neagră şi de lipici. Ar fi minunat dacă ai avea şi ochi mici din pastic. Se găsesc uşor şi mai bine iei o cantitate mai mare, îi poţi folosi la zeci de proiecte.

Începi prin a tăia două cercuri roşii de aceeaşi dimensiune. Îndoi cercurile la mijloc şi desenezi pe ele cu carioca neagră câteva buline.

Ai nevoie şi de capul gărgăriţei. Tai o jumătate de oval din foaia neagră.

Alegi materialul pe care vor fi lipite. Poate să fie o coală albă de hârtie, poate să fie o coală pe care ai pictat în prealabil o floare, poate să fie o parte dintr-o felicitare...orice îţi doreşti.

Lipeşti capul gărgăriţei. Lipeşti aripile astfel încât o jumătate de cerc să fie lipită de foaie şi cealaltă să stea în sus, pentru efectul 3D. Lipeşti ochii, dacă vrei să fie mai simpatic alege-i de mărimi diferite. Colorează cu carioca antenele direct pe foaie. 

Gata, aveţi acum un proiect foarte drăguţ. 

O altă modalitate de a obţine o gărgăriţă 3D

Aceasta nu este singura modalitate de a obţine o gărgăriţă 3D. Mai există metoda origami, însă este mai complicată pentru un copil. Şi, în plus, mie nici nu prea mi se pare că rezultatul ar semăna cu o gărgăriţă. Şi mai este metodă care foloseşte cartoane de ouă. Aveţi mai jos un tutorial pentru a trece în clasa «Cum se face o gărgăriţă, modulul avansaţi».

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!