Sari la conținut

Pauza de Sărbători! Cum să te relaxezi înainte de începutul unui nou an

La sfârșit de an, în preajma Revelionului, toate lucrurile par să o ia la vale într-un tăvălug de nedescris – de la cadouri şi curăţenie până la serbări şi călătorii pari să nu mai ai timp nici măcar să respiri. Nici nu mai ne gândim la faptul că s-ar presupune să ne şi bucurăm de sărbători. Dar cum să oprim tot acest tăvălug?

Ei bine, aşa cum îl oprim şi în restul timpului. Cu câteva gesturi foarte simple şi la îndemână. Nu ne mai spunem că nu este timp, nu mai facem infinite liste cu lucruri pe care ar trebui să le facem. În schimb, facem următoarele:

Ne jucăm

Dacă este să ne roage copiii noştri ceva, atunci ne roagă să ne jucăm cu ei. Şi să o şi facem într-o seară, fără să ne uităm la ce lucruri mai sunt de spălat, la ce mâncare este de făcut, la strâns prin casă sau făcut cine ştie ce proiect urgent. Este o modalitate cât se poate de simplă de a fi prezent şi vesel.

Facem o plimbare

Nimic nu te aduce mai bine pe linia de plutire decât o plimbare. După aceea avem iar bateriile incatcate şi încep să ne circule prin cap gânduri pozitive. Putem face o plimbare singuri seara, în drum spre casă sau putem să ne luăm şi copiii cu noi, să se umple şi ei de energie. Apoi cu siguranţă ne vom înţelege cu toţii mult mai bine.

O masă în familie

Nu cu televizorul în faţă, nu mâncat pe rând, aşa cum se întâmplă de multe ori. De data aceasta poate să fie o masă aşa cum ne-o amintim din copilărie – cu miros bun răspândit în toată casa, cu toată lumea aşezată şi deschisă către conversaţie şi glume, cu poveşti şi întrebări care să dezvăluie cum a fost ziua. 

Citeşte o carte

Când, când să o fac şi pe asta?, te vei întreba. Răspunsul este ca sigur vei găsi timpul. Tot timpul acela pe care îl pierzi ţinându-te la curent cu ce fac alţii pe internet. Uită de emailuri şi facebook pentru o zi. Uită să mai citeşti cum îşi cresc alţii copiii şi care este ultimul scandal la modă. Poţi trăi şi fără să afli reţetă de biscuiţi dintr-un singur ingredient sau calea sigură către slăbire. Citeşte o carte.

Tu la ce metode de evadare apelezi?

Foto: Freepick

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!