Sari la conținut

Cum se machiază mămicile? Rapid! 5 sfaturi utile

Viața de mămică este minunată, însă nu prea îți lasă timp pentru cochetărie, nu?! Mai ales dimineața, când trebuie să le faci pe toate: să îmbraci copiii, să pregătești micul-dejun, poate chiar să calci o cămașă soțului. Când mai ai timp și să te aranjezi?! În drumul tău către job, poate. Iată 5 sfaturi care te pot ajuta îb cazul unui make-up de urgență…

De cele mai multe ori, viața unei mămici nu e ca în filme sau în reclame, căci o femeie care are copii nu își permite "luxul" de a petrece, în fiecare dimineaţă, o oră şi jumătate pentru a realiza un machiaj perfect. Rujul, rimelul ori fardul de pleoape se aplică pe fugă, în drum spre grădiniță ori spre școală. Ori după, în drum spre locul de muncă.

Iată 5 sfaturi care îți pot fi utile pentru un make-up de urgență, fie că se desfășoară în mașină, în autobuz sau chiar în metrou:

1. Alege culorile cel mai apropiate de nunaţa naturală a tenului

Pentru a realiza un contur perfect al buzelor în culori strălucitoare este nevoie, de regulă, de o mână sigură şi de mult timp. Pentru a evita orice eroare, alege rujurile de buze în culori apropiate de nuanţa naturală a tenului tău.

2. Găsește o poziţie comodă

Pentru o aplicare perfectă a machiajului, încercă să găsești o poziţie comodă, folosindu-te de o suprafaţă fixă. Știu, e mai dificil să faci acest lucru când ești în autobuz ori în metrou. Cea mai la îndemână soluție este să te sprijini pe genunchi, în timp ce stai pe scaun.

►Citește și Masca de față cu ciocolată: Un răsfăț dulce pentru tenul tău


3. Alege cel mai bun loc

Dacă mergi la locul de muncă cu transportul în comun, încearcă să ocupi un loc la fereastră. Probabil, nu îți va fi prea comod să te aranjezi în public, însă te poți întoarce cu faţa către fereastră, având astfel parte de mai multă intimitate.

4. Aplică machiajul doar acolo unde este nevoie

Aplică fondul de ten doar în zonele unde este nevoie, întinzându-l apoi către celelalte zone ale feţei. În acest fel vei economisi atât timp, cât şi pudră.

►Citește și Mami, nu te neglija! Ce poți face pentru look-ul tău

5. Machiajul ochilor

Pentru această etapă a machiajului ar fi indicat să aştepţi până când vehiculul în care te afli se opreşte în staţie, dacă vorbim despre transportul în comun. Folosește o pensulă mai lată, pentru a realiza machiajul genelor dintr-o singură mişcare. Dacă ești la volan, lucrurile sunt mai complicate, căci trebuie să te aranjezi doar la semafor, folosind oglinda retrovizoare. Iar dacă nu te miști destul de rapid, riști să fii claxonată de ceilalți șoferi din trafic. Însă șoferițele au deveni experte în asta, nu?!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!