Sari la conținut

De ce atâta grabă să ne maturizăm copiii? Să-i lăsăm să mai creadă în Moș Crăciun

A-i spune sau nu copilului că Moș Crăciun e doar o poveste. Acesta este subiectul care veșnic împarte părinții în două tabere. Unii preferă să îi lase pe copii să creadă în moșul cu barbă albă care vine pe șest în casele noastre și împarte cadouri. Alții aleg să spună că, de fapt, adulții sunt cei care pun darurile sub brad. Nici unii nici alții nu greșesc. Fiecare își crește copilul cum crede de cuviință.

DAR, în toată treaba asta tot copiii au de suferit. Cum așa? Păi, simplu! Am să vă dau un exemplu concret, petrecut în clasa fiicei mele.

► Citeşte şi Când este momentul să îi spunem copilului adevărul despre Moş Crăciun? Ce spun psihologii

Facem ședință cu părinții, decidem ce buget să alocăm darurilor de Moș Nicolae și de Moș Crăciun pentru copii. Până aici, nimic nefiresc. E metoda clasică practicată în multe școli și grădinițe de la noi. Vorbim codat la telefon între noi, părinții, în prezența copiilor. Ne străduim ca totul să fie o surpriză pentru cei mici.

(...)

Citeşte mai mult pe blogulmamei.ro

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Cum creștem copii independenți

Cum creștem copii independenți

Dacă aș fi primit câte un bănuț pentru fiecare dată în care mi s-a spus că fii-mea e prea dependentă de mine, că stă numai după fusta mea, că nu stă deloc...

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti