Sari la conținut

Decalogul unei relații când apare copilul

Nimic nu pune la încercare o relație mai intens și pe o perioadă mai lungă ca venirea pe lume a unui copil. A primului copil, când niciunul dintre părinți habar nu are ce trebuie să facă sau cu ce se mănâncă această chestie numită parenting. Așa că m-am gândit să trec în revistă, din experiență proprie, câteva reguli care pot ajuta un cuplu să treacă…nu știu dacă mai ușor, dar poate împreună prin acest tsunami. Căci așa va arăta, ca un tsunami.

1. Să nu divorțezi în primul an.
Și dacă respecți doar această regulă din toate cele pe care le voi povesti eu aici, și tot ai realizat ceva extraordinar. Căci în primul an, cel puțin, vei simți că nu mai recunoști persoana alături de care ai hotărât să-ți întemeiezi o familie. Și spun asta din perspectiva bărbatului, dar îmi închipui că arată cam la fel și pentru o femeie. Vei găsi atâtea motive raționale să vrei să pleci, să lași totul baltă, să abandonezi, încât va fi nevoie de un efort conștient să nu faci asta. Pune-ți acest obiectiv în cap: 1 an. Și după aceea, când lucrurile se vor mai liniști (căci se vor liniști), mai vezi tu.

2. Să nu lași copilul să-ți conducă TOATĂ viața. Oricum el sau ea va fi centrul existenței voastre și va dicta marea majoritate a acțiunilor sau inacțiunilor voastre. Dar e important să nu uiți de tine. Și e la fel de important să nu uiți de relația voastră. Eu am spus și spun mereu (chiar și lui Mark): ca să pot fi un bun părinte, trebuie să îmi fie bine mie cu mine.

(...)

Citește mai mult pe celmaibuntata.ro

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!