Sari la conținut

Deserturi tradiționale de Crăciun: 5 rețete savurate în jurul lumii

În România, de pe masa de Crăciun nu lipsește... cozonacul! Cel puțin din meniul clasic. Mulți dintre noi nici nu putem concepe să intrăm în spiritul sărbătorilor fără mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor. Ce se întâmplă însă în alte țări? Descoperă în articol 5 rețete de Crăciun savurate în jurul lumii.

Te-ai întrebat vreodată care sunt deserturile tradiţionale de Crăciun prin alte ţări? Dacă te-ai săturat de clasicul cozonac românesc, ce zici dacă ai încerca anul acesta alte rețete tradiționale din alte țări?

Makowiec (Polonia)

De Crăciun, cel mai des întâlnit desert pe mesele polonezilor este un chec cu umplutură de mac, numit şi Makowiec. Se aseamănă cu o ruladă elveţiană şi conţine o umplutură de seminţe de mac, miere, stafide, nuci şi scorţişoară. Există și o superstiție legată de acest preparat: se spune că, dacă dorești să ai un an bogat, atunci trebuie să consumi mac înainte de Anul Nou.
Găsești rețeta aici.

Panettone (Italia)

Dacă ți-a plăcut cel pe care îl găsești și în supermarketurile din România, imaginează-ți cât de bun este un panettone preparat în casă. Însă rețeta clasică este destul de complicată și presupune două etape de preparare întinse pe parcursul a două zilei.
Există însă și o rețetă rapidă, descrisă în amănunt aici.

Tortul Sacher (Austria)

A apărut în 1832, când Prinţul Metternich a cerut un desert special pentru o cină. Sarcina i-a revenit ucenicului Franz Sacher, care a reuşit să facă un desert atât de bun, încât i-a adus acestuia un mare renume, iar în timp a devenit una dintre prăjiturile tradiţionale servite la cina de Crăciun.
Găsești rețeta aici.

Biscuite Speculoos (Belgia)

Este un biscuite caramelizat, care iniţial se făcea din pâine. La început era servit la Sfântul Nicolae, dar apoi tradiţia s-a extins către Crăciun. Dacă vrei să încerci rețeta, găsești mai multe detalii aici.

Bûche de Noël (Franța)

La noi i se mai spune și Buturuga; este o prajitură delicioasă de ciocolată, servită în prima zi de Crăciun. Rețeta, aici.

Foto: Pinterest

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti