Sari la conținut

Despre credință, de la un ateu

Nu cred în Dumnezeu, dar respect credința celor care o fac, indiferent ce nume poartă dumnezeul lor. Nu cred în Biserică, nu înțeleg de ce e nevoie de un mijlocitor în relația unui om cu Zeitatea sa. Cu toate acestea, nu am cum să mă prefac că nu văd câtă alinare poate aduce Biserica, în general, pentru miliarde oameni. Sigur că aduce și face și foarte multe nenorociri, dar să alegi să vezi doar lucrurile rele mi se pare că te duce într-o extremă a fanatismului foarte periculoasă.

Iar dacă ar trebui să consiliez Biserica, le-aș spune conducătorilor ei că fie se adaptează, fie vor muri, încet, poate foarte încet, dar sigur. Cred că pentru mulți oameni e vital să aibă credință și un lăcaș unde să se roage, un preot cu care să poată vorbi, așa cum cred că dacă religiile nu vor ține cont că ne aflăm în secolul 21 cu tot ceeea ce presupune asta, vor dispărea mai degrabă mai curând, decât mai târziu.

Dacă iei partea frumoasă a Bibliei, vei găsi acolo un lucru de necombătut: că Dumnezeu ne iubește pe toți, indiferent ce face fiecare dintre noi, cum se comportă sau cum își manifestă iubirea față de El. Suntem toți egali în fața Sa, el nu are nevoie de dovezi de iubire pentru a întoarce acea dragoste către noi.

(...)

Citește mai mult pe celmaibuntata.ro

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!