Sari la conținut

Dragă proaspătă mămică, nu trebuie să demonstrezi nimic nimănui

Mami, vei face greșeli, dar fii blândă cu tine și iartă-te pentru eventualele greșeli. Este inevitabil și, crezi sau nu, este bine să mai și greșim. Doar așa putem crește. Devino mai puternică. Fă totul mai bine. Învață să păstrezi întotdeauna o ținută de rezervă pentru copil în geanta cu scutece. Dar o singură greșeală sper să o poți evita: nu încerca să demonstrezi ceva lumii în primele luni de viață ale puiului tău.

Poate că vrei să arăți că ai rămas aceeași persoană, doar că acum ai și un bebeluș. Nu, nu e chiar așa. Este timp să te regăsești curând. Probabil mai devreme decât îți dai seama. Acum ai adus pe lume minunea ta, parte din tine și din sufletul tău.

Viața nu o mai vei simți niciodată cum o simți acum, indiferent de câți copii vei avea. Prima sarcină, primul copil, prima naștere... toate sunt experiențe pe care probabil nu le vei mai trăi cu aceeași intensitate.

Îți spun din exeperință. Și spun asta cu un pic de remușcare.

► Citeşte şi: Mânuțele pufoase de copil vindecă cel mai bine rănile mamelor

Când am născut primul copil, eram atât de dornică să demonstrez că încă mai pot alerga, că pot scrie, că pot să fac tot ce făceam înainte să îl am pe el. Așa am și făcut, pentru că am putut. Sunt sigură că și tu poți. Îți cer doar să nu încerci. Pentru că ceea ce nu am observat însă este faptul că timpul a trecut atât de repede.
În timp ce ar fi fost o mulțime de oportunități pentru a face din nou aceste lucruri, au fost atâtea zile în care am putut să-mi îmbrățișez fiul și să-l pup în timp ce dormea.

Au fost atâtea zile în care îi puteam admira chipul, în timp ce făcea diferite fețe amuzante.

Au fost atâtea zile în care eu, soțul meu și bebelușul am putut sta împreună în pat și am simțit o bucurie copleșitoare pentru noua noastră familie, înainte ca celelalte aspecte apăsătoare ale vieții să se întoarcă.

Da, am făcut toate acele lucruri. Am făcut mai mult, mai mult și mai mult în misiunea mea de a demonstra că pot face toate lucrurile pe care le făcusem înainte de maternitate.
Făcând toate aceste lucruri, nu am savurat pe deplin noile lucruri uimitoare pe care le puteam face în calitate de proaspătă mămică.

Când a venit pe lume cel de-al doilea copil, acum aproape două luni, mi-am pus în gând să iau lucrurile mult mai ușor. Sigur, acest lucru a fost ușor de zis, dar greu de făcut pentru că am în brațe și un alt prichindel, dar eforturile mele au fost răsplătite de momentele dulci ale picilor mei.

Acum știu din experiență.

► Citeşte şi: Ești copilul meu pentru totdeauna, dar numai pentru un an bebelușul meu

Nu vei regreta că ți-ai făcut timp să te bucuri de aceste momente minunate ale vieții.

Nu uita că familia este cea mai importantă. Restul poate aștepta. Nu-ți va aduce nimeni înapoi timpul prețios petrecut alături de familie. Bebelușul tău va crește în curând. Îți vor lipsi clipele în care îl alăptai, în care îi schimbai scutecele și momentele când vă cuibăreați amândoi în pat pentru somnul de prânz.

Sursa

Sursa foto
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!