Sari la conținut

Dragul meu soț, iubesc să te văd în rolul de tată

Dragul meu soț,

Tu și eu am crescut împreună. Aveai vreo 16 ani când inimle noastre și-au dat mâna. Te știam de cât eram copii, fără griji şi cu ochii luminoşi. Te văd acum, ajuns bărbat, cu greutatea responsabilităţii apăsând pe umerii tăi, cu ochii epuizaţi. Iar astăzi… astăzi vreau să te încurajez. Ce munceşti tu în afara casei este foarte important pentru noi, dar mai ales aici, acasă, efortul tău este cel mai important.

Adevărata ta muncă începe când ajungi acasă

Îmi place să te observ în rolul de tată. Te văd cum răspunzi cu calm copiilor noştri când ei se ceartă şi lucrurile scapă de sub control. Le dai un exemplu perfect despre ceea ce înseamnă să îţi stăpânești emoţiile. Datorită ţie vor şti ce înseamnă să nu se enerveze. Vor şti să rămână calmi şi că trebuie să fie înţelepţi, şi nu impulsivi.

Mă uit la tine cum te joci cu ei. Vă ascult cum chicotiţi când săriţi sau faceţi tumbe. Mă uit la zâmbetele voastre când construiţi lego sau vă jucaţi jocuri video. Au nevoie de tine şi absorb toată atenţia ta ca un burete, pentru că le oferi bucurie şi dragoste. Îți sunt atât de recunoscătoare că îţi faci timp pentru ei. Știu că după o zi stresantă la muncă, ţi-ar plăcea să te relaxezi, dar ştii că adevărata ta muncă începe când treci pragul ușii, spre casă. Băieţii noştri învaţă cât de importantă este familia, că relaţiile sunt cele mai importante şi că, pentru oamenii dragi, trebuie să ne facem timp, să legăm cele mai frumoase relații cu ei.

Te văd cu copiii noştri, deja mărişori în braţe, iar inima mea tresaltă de fericire. Sunt atât de recunoscătoare că au un tată iubitor, care le oferă afecţiune. Îi înveţi că dragostea este palpabilă, nu e doar o idee, ci e foarte reală prin modul în care ne tratăm unii pe ceilalţi. Mă bucur că au în tine un model de bărbat iubitor.

Ei te văd împăturind hainele curate, te văd cum mă consolezi și îmi stergi lacrimile, când plâng. Te văd că pui familia pe primul plan. Te văd în postura de părinte responsabil şi iubitor pentru că eşti un exemplu în fiecare zi.

Să fii tată este o responsabilitate uriaşă. Ea cere putere, dar şi delicateţe, răbdare şi timp. Îţi cere să-ţi sacrifici propriile dorinţe şi să rămâi zâmbitor 12 ore pe zi. Faci asta atât de bine, iar dacă băieţii noştri vor fi ca tine, voi fi o mamă tare mândră.

Cu drag, a ta soție.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!