Sari la conținut

Fondurile pentru nou-născuți au fost tăiate! Acordarea de cupoanele sociale de 500 de euro va fi amânată până în 2021

Guvernul amână din nou acordarea de fonduri pentru nou-născuţi, pentru a nu depăşi deficitul bugetar şi-aşa suprasolicitat de creşterea pensiilor şi a salariilor.

Potrivit Profit.ro, Guvernul va amâna până în 2021 înlocuirea actualului sistem de ajutor social al venitului minim garantat cu venitul de incluziune socială. Noul mecanism este amânat din lipsa unui sistem informatic adecvat la nivelul autorităților de asistență socială, dar și pentru a nu crea probleme sociale care ar afecta “600.000 de familii și persoane singure beneficiare", potrivit proiectului.

"Având în vedere imposibilitatea susținerii financiare (...) în privința sprijinului de 500 de euro care ar trebui acordat tuturor copiilor născuți începând cu data intrării în vigoare a legii (Legea educației naționale 1/2011, n.r.), ceea ce ar însemna plata dreptului pentru 1,7 milioane de copii născuți în această perioadă, pentru implementarea acestei măsuri fiind necesari aproximativ 4 miliarde de lei și ținând cont de necesitatea aprobării bugetului de stat pentru anul 2019 și încadrarea în limitele de deficit bugetar asumate, se impune prorogarea termenului de aplicare", este argumentul Guvernului.

Legea educației a fost adoptată în 2011, cu regula ca suma de 500 de euro pentru educația copiilor să fie acordată din 2013, însă prevederea a fost amânată repetat, în fiecare an, de fiecare guvern

Așadar, cupoanele sociale de 500 de euro pentru copii nu vor fi acordate până la 31 decembrie 2020, prevede proiectul de ordonanță.

Mai mult, Executivul va amâna acum, până în 2021, modificarea sistemului de acordare a ajutoarelor sociale, prin trecerea de la venitul minim garantat la venitul de incluziune socială.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!