Sari la conținut

Într-o zi îți vei da seama că mama ta este singura prietenă adevărată, însă va fi prea târziu

Mulți oameni ar spune că nu am putea fi cu adevărat prieteni cu părinții noștri, dar acest lucru este ceva ce nu poate fi controlat. Dacă ai o relație bună cu mama ta, veți deveni inevitabil cele mai bune prietene și ea va fi singura care te iubește și căruia îi pasă mai mult decât oricine de tine.

Din păcate, majoritatea oamenilor înțeleg importanța prieteniei cu mama lor doar după ce ea nu mai este și acest lucru este cu adevărat trist. Ne dăm seama prea târziu și ne am da orice să o avem din nou în preajma noastră.

Când îți pierzi mama și nu mai este acolo pentru tine, vei înțelege în sfârșit sensul cuvintelor noastre. Vei vedea că ea era singura ta prietenă adevărată. Vei realiza că legătura pe care ai împărtășit-o cu mama ta era atât de unică și specială, încât chiar dacă nu mai este cu tine, poți totuși să simți prezența, sprijinul și dragostea ei.

Pe măsură ce îmbătrânim, tindem să devenim mai apropiați de mamele noastre și începem să vorbim despre lucruri pe care ne-am temut chiar să le menționăm.

Devenim mai deschiși și mai sinceri pentru sentimentele și gândurile noastre și ne pasă atât de mult una de celălaltă, mai mult decât cunoaștem pe oricine. În această perioadă de legătură, ne dăm seama cât de greșit ne-am tratat mamele, ambii părinți, de fapt, când eram mai mici.

Stăm închiși și petrecem zile fără să rostim măcar un cuvânt. Și partea cea mai rea? Nici nu am avut ocazia să ne cerem scuze pentru comportamentul nostru total greșit. Dar ele nu o iau niciodată împotriva noastră, pentru că știu că în profunzime le iubim, încă ne pasă de ele, doar nu știam cum să o arătăm.

Mamele știu că vom veni din nou la ele și sunt suficient de răbdătoare pentru a ne aștepta. Dar de ce nu aș fi putut să realizez cât de mult a însemnat pentru mine mai devreme? De ce a trebuit să o pierd pentru a înțelege cât de goală este viața mea fără ea?

Era singura persoană la care puteam suna în miez de noapte și venea la mine alergând. Ea a fost singura persoană din lume care a avut grijă de mine, indiferent de situație. Era de neînlocuit și nu mi-am dat seama decât atunci când nu mai era cu mine.

► Citește și Rolul si beneficiile bunicilor

Acum regret atât de mult. Nu știam că nu va fi niciodată nimeni care să mă iubească la fel de mult ca ea, care să mă susțină așa cum o făcea ea, care să mă înțeleagă la fel de mult ca ea. A trebuit să o pierd pentru a înțelege legătura pe care o împărtășisem.

Amintește-ți că ea a fost cea care a fost acolo lângă tine când ai primit prima notă proastă, când ai căzut de pe bicicletă și când ai avut prima decepție în dragoste. Te-a înveselit, te-a mângâiat și te-a făcut să te simți mai bine.

Chiar dacă s-ar fi luptat cu propriile probleme, ar lăsa totul deoparte și ar veni în salvarea ta.

Așa fac mamele, cu dragostea lor necondiționată. Amintește-ți cp nimeni nu te va iubi așa cum o face ea. Recunoaște-i eforturile și întoarce-i iubirea și sprijinul.

Prețuiește-o și respect-o pentru că, dacă nu, vei ajunge să regreți asta la un moment dat.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!