Sari la conținut

Irlanda redeschide școlile, investind peste 300 milioane de euro: "Pur și simplu nu există un înlocuitor pentru învățatul în școli"

Autoritățile irlandeze au decis să redeschidă școlile: “Pur și simplu nu există un înlocuitor pentru învățatul în școli, în prezența colegilor și a profesorilor” afirmă premierul Irlandei.

Ministrul Educației, Norma Foley, va pune la dispoziție planul de redeschidere a școlilor, iar sursele guvernamentale au confirmat că planul vizează costuri în jur de 300 de milioane de euro.

Planul redeschiderii școlilor prevede maximizarea măsurilor de igienă și curățenie. Pauzele și programul de începere al cursurilor ar putea fi eșalonate, iar purtarea măștilor, în timpul cursurilor, nu va fi obligatorie.

Copiii cu vârste mai mici nu vor fi nevoiți să respecte distanțarea fizică, însă elevii din clasele primare își vor desfășura activitatea școlară sub forma unor „bule”, fiind grupați astfel încât să intre cât mai puțin în contact cu restul claselor.

Totodată, vor fi prezenți în școli și psihologi. Din cauza unui nivel crescut de anxietate provocat de pandemie, premierul irlandez a declarat: “înțelegem pe deplin că nu putem spune pur și simplu că școlile se redeschid și să ne prefacem să nimic nu s-ar fi întâmplat.”

Irlanda dorește ca, până la sfârșitul lunii august, să aplice măsurile care vizează relaxarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!