Sari la conținut

Mai sunt 2 săptămâni până când elevii vor afla după care dintre cele 3 scenarii vor merge la școală

Mai sunt două săptămâni până când părinții și elevii vor afla cum vor decurge orele de curs. Potrivit secretarului de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, pe 7 septembrie direcțiile de sănătate publică vor anunța datele epidemiologice în funcție de care unitățile de învățământ se înscriu într-unul dintre cele 3 scenarii: verde, galben sau roșu.

Scenariul verde înseamnă că toți copiii vor merge la școală. Cel galben înseamnă educația mixtă, adică față în față și online, iar scenariul roșu presupune desfășurarea cursurilor doar online.

„Toate procesele care țin de organizarea școlilor sunt deja publice, în linii mari acelea vor fi. E loc de îmbunătățire. Așteptăm recomandări din partea oricui are astfel de recomandări. Ca puncte importante de reper, ce e menționat în acel proiect de act normativ este menționată și data de 7 septembrie, când Direcțiile de Sănătate Publică vor evalua starea epidemiogică a fiecărei localități.

► Citește și: Ministerul Sănătății a publicat măsurile pentru începerea școlii din 14 septembrie. Masca este obligatorie de la clasa pregătitoare

Vorbim de cele 3 scenarii și, ca să se poată identifica ce scenariu se aplică fiecărei școli, fiecărei localități în parte, acest lucru începe pe data de 7 septembrie, când DSP-urile vor evalua rata de transmitere. Se face o informare către inspectoratele locale, către comitetele județene pentru situații de urgență și se pune în mișcare mecanismul, astfel încât să se poată seta locul în care se găsește fiecare localitate și măsurile pentru deschiderea anului școlar”, a spus Andrei Baciu la Digi24.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!