Sari la conținut

Mămici, dormiți mai mult! De ce femeile au nevoie de odihnă mai mult decât bărbații

Se tot vorbește despre cea mai solicitantă calitate a unei femei moderne, multitasking-ul, însă nu se discută prea mult despre efectele acesteia asupra organismului. Până acum, căci un studiu realizat de cercetătorii britanici relevă faptul că urmașele Evei au nevoie de mai multe ore de odihnă decât bărbații.

Pentru a rămâne sănătoasă, echilibrată psihic și productivă o femeie are nevoie de multă odihnă, implicit de o sesiune mai lungă de somn față de un bărbat. Și nu pentru că aparține sexului slab, ci pentru că deține o calitate solicitantă: multitasking-ul. Birou, întâlniri, cumpărături, curățenie, gătit, programări, școala copiilor… epuizant, nu?!

►Citește și De ce sunt mamele mereu obosite. Chiar şi atunci când dorm

Potrivit independent.co.uk, cercetătorii de la Universitatea Loughborough din Marea Britanie au descoperit că, cu cât îţi foloseşti mai mult creierul pe timpul zilei, cu atât mai mult trebuie să se odihnească în timpul somnului. Totodată, rezultatele au arătat că, cu cât femeile realizează mai multe activităţi în acelaşi timp, cu atât creierul lor lucrează într-un mod mult mai complex. Aşa că, acestea necesită mai multă odihnă.

►Citește și Somn de voie în costumul Evei! 3 motive ca să dormi dezbrăcată

„Creierul femeilor este mult mai complex decât cel al bărbaţilor şi, tocmai de aceea au nevoie de mai mult somn”, a spus profesorul Jim Horne, autorul studiului.

În medie, un adult are nevoie de 6-8 ore de somn pentru a se recupera în urma activităţilor realizate de-a lungul zilei. Femeile au nevoie de încă 20 de minute de somn spre deosebire de bărbaţi. De asemenea, s-a descoperit faptul că, femeile care se odihnesc prea puţin, sunt predispuse la anumite probleme de sănătate precum probleme cardiovasculare sau de diabet, depresie, stres şi anxietate.

Prin urmare… Mămici, dormiți mai mult! Dacă puteți, bineînțeles!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!