Sari la conținut

Mămicile trebuie să își ia vacanță de la copiii lor, cel puțin o dată pe an. Iată de ce

Creierul femeilor se schimbă după ce devin mame, în sensul literal. Oamenii de știință au descoperit că, timp de 4 luni după naștere, cantitatea de materie cenușie a creierului unei mămici crește. Dar asta nu este singura schimbare apărută ci... dimpotrivă: toată viața femeii capătă un nou contur, transformându-se într-un job full time. Și știm cu toții că de la job avem nevoie de o vacanță, din când în când, indiferent de cât de minunat ar fi acesta.

Și pentru că noi, echipa suntmamica.ro, înțelegem foarte bine nevoia mamelor de a evada, din când în când, vrem să vă expunem toate motivele pentru care escapadele sunt necesare!

Atunci când o femeie dă naștere, aproape toată atenția se focuseză pe copil, nerămânând timp și spațiu pentru propriile nevoi. Iar această schimbare, oricât de normală ar fi, nu este deloc benefică nici mamei, nici tatălui și nici copilului, motiv pentru care mămicii i se recomandă, din când în când, o vacanță departe de pui. Iar asta nu o face cu nimic o mamă rea, dimpotrivă: mamele au nevoie de timp pentru ele, pentru a fi mame mai bune.

Când a fost ultima dată când te-ai gândit la tine? La ce îți dorești tu, ca femeie? Când ai cumpărat ultima dată ceva pentru tine? Care a fost ultima rochie care ți-a plăcut? Când ai ieșit în parc sau la o cafenea doar pentru că așa ți-ai dorit tu?

Așa că, măcar o dată pe an, spune-ți da unui weekend la mare, în alt oraș sau unei nopți la cea mai bună prietenă acasă. Important este să pleci un pic departe de copil și de griji, pentru a reveni cu energii mai bune!

Mai mult, a fi mamă nu presupune doar a avea grijă de copil ci, de cele mai multe ori, a fi omul din casă: cel care spală vase, rufe, face curat, gătește și câte și mai câte...  Toate aceste treburi se transformă în oboseală, oboseală care treduce prin stres, stres care devine energie negativă pentru casă.

Deci, dragă mamă, toată familia are nevoie ca tu să îți iei o vacanță! Când te vei întoarce, vei face față mult mai ușor treburilor gospodărești și nevoile copiilor. Vei fi mai puternică și mai plină de energie!

De asemenea, știm foarte bine că mamele își iubesc copiii necondiționat! Uneori, chiar îi sufocă, din iubire. Și pentru că micuții se cam plictisesc de atâta afecție, o pauză nu va avea decât un impact pozitiv asupra relației dintre cei doi. Cunoaștem cu toții definiția dorului...

Așadar, vacanța ta este un prilej minunat pentru ca membrii familiei să își își aducă aminte cât de multe lucruri faci pentru ei și pentru casă. Vei vedea că și atitudinea ta se va transforma din trebuie în vreau și s-ar putea ca, la schimb, să primești în dar mai puține îndatoriri decât înainte.

Iar ca un ultim argument, trebuie să nu uităm ca mamele sunt în primul rând oameni. Au nevoie de timp pentru ele, de spațiu, au nevoie ca nevoile să le fie îndeplinite, pentru a fi mai fericite și pentru a da randament la capacitate maximă. Mamele nu sunt doar mame, ci și femei care au nevoie să se relaxeze, să iasă cu prietenele și să facă shopping.

Tu... când ai fost ultima dată într-o vacanță, fără copilul tău?

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!