Sari la conținut

Medicina pe internet, riscuri și beneficii

Am tot văzut la dr. Vasi Rădulescu (pe care îl urmăresc pe facebook de ceva timp) că scrie despre un nou proiect în care este implicat: Doclandia. Facebook mi-a arătat câteva postări de-ale lor, iar acest articol al lui hoinaru m-a determinat să îmi lămuresc niște lucruri.

Pe scurt, Doclandia oferă un sistem de abonamente, prin care pacienții au acces la medici din diverse specialități, iar medicii pot fi plătiți practic pentru sfaturile pe care, altfel, le oferă întotdeauna din timpul lor liber și de cele mai multe ori gratuit, la telefon. (Nu știu pe nimeni să taxeze pacienții, să aibă vreo linie cu tarif suplimentar, dar nu spun că nu există așa ceva.)

    "Cred că e rezonabil să plecăm de la concluzia că medicii noștri NU au obligația de a ne răspunde la telefon în timpul lor liber sau vreodată, să ne dea sfaturi pe whatsapp sau alte situații din astea".

Vasi Rădulescu, Chief Medical la Doclandia, spune că lucrurile acestea reprezintă, din punctul său de vedere, un abuz: ”Trebuie să dezobișnuim oamenii de la ceva ce este profund greșit. Pe de o parte, cerem respect și prețuire pentru medici, înțelegând cât de mult muncesc și învață. Pe de altă parte, îi bombardăm cu mesaje și telefoane, așteptând răspunsuri rapid, lămuriri, sfaturi competente, toate pe timpul medicului. Iar pe medic nu îl plătește nimeni pentru munca depusă, că tot un tip de muncă e, în timpul său liber, seara, de multe ori în weekend. E una dintre probleme identificate, care au dus la apariția Doclandia. Toate aceste comunicări trebuie făcute într-un cadru standardizat, securizat, confidențial, iar medicul să fie plătit bine pentru sfaturile sale. ”

(...)

Citeşte mai mult pe siblondelegandesc.ro

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!