Sari la conținut

Momente din viața de mamă în care nu ar trebui să ne simţim vinovate

Ne plac copiii şi îi adoram pe ai noştri. Nu există nici cea mai mică îndoială din acest punct de vedere. Doar că uneori avem dorinţe şi gesturi care par să contrazică asta. Deşi, evident, nu există nicio contradicţie, întrucât o viaţă de succes este una cât mai echilibrată.

Haideţi să vedem care sunt aceste momente în care avem un mic sentiment de vinovăţie deşi nu ar trebui:

Momentul când ne întoarcem la serviciu

Desigur că ne este dor de copiii noştri şi ne punem zeci de întrebări dacă am luat decizia corectă, însă nu ne putem opri să nu simţim o mare bucurie. Bucurie pentru că mai facem şi altceva, bucurie pentru că reuşim să ne definim şi prin alt mod decât prin relaţia cu copiii noştri.

Momentul vacanţei de vară

Vacanţele de vară sunt minunate atunci când nu lucrăm şi avem planuri de călătorie. Bucuria nu ţine însă trei luni de zile. Uneori simţim că obosim să stăm de dimineaţă până seara cu copiii. Alteori ne dispera câte planuri trebuie să facem ca să jonglăm cu programul liber al copiilor şi cu programul nostru încărcat. Aşa că spre sfârşit ajungem să aşteptăm începutul şcolii cu sufletul la gură.

Momentul în care ne luăm o bonă

Să ne lăsăm copilul nostru mult iubit doar ca să ajungem să bem o cafea în oraş cu o prietenă? La început, când te gândeşti la această posibilitate te cam apasa vinovăţia. Dar fericirea pe care o resimţi că ai două ore fără grijă îţi spulbera orice îndoială.

Momentul în care ne plictisesc / enervează copiii noştri

Da, vine şi acest moment când nu mai putem răspunde la sute de întrebări, când nu mai avem chef de niciun fel de joc, când nu mai vrem să avem grijă educării nimănui şi nici să suportăm momentele proaste ale altcuiva. Simţim că avem nevoie de o pauză şi nu visam decât că stăm fără să mai trebuiască să facem nimic. Este normal să se întâmple aşa din când în când.

Momentul în care visam la propria vacanţă

Desigur că este minunat să pleci cu copiii în vacanţă şi să te bucuri de bucuria lor, atunci când vezi cât de mult le place ceea ce ai gândit pentru ei. Dar pe lângă asta mai vrei încă o vacanţă, numai pentru voi, părinţii. O vacanţă liberă de obligaţii. Pentru că asta este definiţia pentru vacanţă, nu-i aşa?

Momentul în care ne decidem că nu mai vrem încă un copil

Mai devreme sau mai târziu vine şi acest moment. Bebeluşii ni se par adorabili. Şi ne amintim cât de bine era când îi ţineam pe ai noştri în braţe. Dar simţim că nu am putea să o mai luăm de la capăt. Nu mai avem răbdarea necesară. Ba chiar ne este frică să o luăm de la capăt.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!