Sari la conținut

O mamă descrie modul în care mass-media ruinează stima de sine a părinților, iar cuvintele ei primesc aprobare

Tuturor mamelor ni se întâmplă: vedem o fotografie perfectă de familie pe contul de socializare al cuiva și deodată ne simțim vinovate - "viața mea de familie nu pare a fi nici pe departe interesantă".

O scenă pe care Jen Flint a văzut-o cândva la o piscină a făcut-o să scrie o postare puternică prin care a dezvăluit întregul adevăr din spatele acestor fotografii “neprețuite” ale părinților pe conturile de socializare și modul prin care acestea pot distruge stima de sine a oricărui părinte. Postarea a devenit instataneu virală și mii de părinți i-au mulțumit lui Jen că a fost atât de cinstită.

Citește și: Nu te lăsa păcălită de pozele mele: nici familia mea nu este perfectă!

“Ieri, în timp ce eram la piscină, am văzut o mămică tânără cu fiica ei. Mama, cu buclele ei legate perfect într-o eșarfă, a stat câteva minute lângă piscină vorbind la telefon cu voce tare, în timp ce micuța stătea și o aștepta pe mama ei să intre în piscină. Mama a încheiat apelul telefonic și a început să răspândească jucăriile fetiței pentru piscină și a așezat soluția cu protecție solară pe un prosop asortat cu costumele de baie. Apoi, după ce a găsit unghiul și lumina potrivită, a scos selfie stick-ul și a început să facă câteva poze cu fiica ei. Fetița a cerut să intre în piscină. Mama i-a spus să aștepte să mai facă niște poze, apoi poate intra în piscină. După ce micuța a intrat în piscină, mama a sunat o altă prietenă cu care a început altă conversație telefonică, timp în care copilul întreba politicos și în repetate rânduri: Mami, poți intra în apă cu mine, te rog?”

Fetița a fost ignorată, deși își întrebase mama de cel puțin 4 ori dacă o însoțește în apă. După 10 minute, mămica și-a încheiat apelul, a luat loțiunea cu protecție solară care nu a fost aplicată, jucăriile fetiței care nu au atins nicodată apa, apoi fiica, și împreună au părăsit piscina.

Am stat acolo gândindu-mă la ce am fost martoră o vreme. Mi-am imaginat fotografiile pe care le-a făcut această mămică, toate dintre ele ieșind perfect după ce le-a trecut prin vreun filtru pompos și imediat postate pe social media cu o descriere de genul: “Pool time with my girly! #MakingMemories”.

Undeva, o altă mamă este acasă cu copiii ei, având părul ciufulit și haine murdare de scuipatul bebelușului sau pline de mâncare. Va fi obosită, pentru că și-a petrecut toată ziua gătind, îngrijind copiii și jucându-se cu ei. O să se uite la acea fotografie și se va compara cu mama perfectă de la piscină.
O voce îi va șopti la ureche: “Tu nu ai părea așa la piscină“ sau “Tu nu ai bani să-ți cumperi costume de baie așa scumpe“, iar mămica va simți că o cuprinde eșecul. Niciodată nu va ști că modul prin care și-a petrecut ea timpul cu copiii acasă este mult mai prețios decât timpul pe care l-a petrecut “mama perfectă” cu fiica ei la piscină.

Ceea ce vedem pe social media nu este întotdeauna real. De cele mai multe ori, fotografiile sunt făcute pentru a le arăta celorlalți ce viața perfectă cred ca duc cei din spatele camerelor foto.
Uneori vedem poze cu vacanțe de vis, case frumoase și coafuri inacte ale mămicilor, dar trebuie să înțelegem că ceea ce vedem în poze este doar un moment din viața acestor mame. Este, de fapt, cel mai bun moment dintr-o zi întreagă petrecută la fel ca a noastră care cuprinde gătitul, curățenia, spălatul hainelor și a vaselor.

Mămico, nu te compara cu celelalte! Tu ești mai bună pentru că ești reală! Cămașa ta murdară, casa ta dezordonată și copiii tăi fericiți sunt dovada că ceea ce faci este extraordinar!

Citește și: Tu știi că ești mai frumoasă decât crezi?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!