Sari la conținut

Pasca: cea mai căutată rețetă de Paște. Ingrediente și mod de preparare

Nu există meniu tradițional de Paște care să nu includă și pasca, alături de ciorba de miel, friptura la cuptor și ouăle vopsite. Rețeta pentru pască pe care ți-o propun este delicioasă și îi va cuceri instant pe invitații tăi. O rețetă pe care am moștenit-o de la mama mea...

Aluat:
1 ou
½ pacheţel drojdie
75gr. margarină topită
250g faina
mirodenii (coajă de portocală, lămâie, esenţa vanilie etc.)
50gr. lapte călduţ

Umplutură:
1kg brânză de vaci
coajă de lămâie
esenţa vanilie, rom sau migdale
250gr. smântână
1l lapte
1 cana orez
10-12 ouă
300 gr. zahăr

Preparare:
Din drojdie, puţin lapte şi puţină faina se face maiaua şi se lasă până începe să crească – cca. ½ oră. Se adăugă toate ingredientele şi se frământă (cu mixerul cam 5-7 minute), apoi se lasă la crescut. Restul de lapte se pune la fiert cu orezul şi se fierbe până scade laptele. Se răceşte puţin, după care se adăugă stafidele şi zahărul – apoi se lasă la răcit.
Într-un vas mai mare se amestecă brânză de vaci, smântână, vanilia, coajă de lămâie şi orezul cu lapte, răcit, se adăugă 6-7 gălbenuşuri şi 5 ouă întregi (se gustă şi, dacă doriţi, mai adăugaţi zahăr).
Din aluat, se întinde o foaie subţire, cca 1 cm, se îmbraca o tavă rotundă sau o cratiţă unsă şi tapetata cu făină, se umple cu compoziţia de brânză până sus, iar surplusul de aluat se îndepărtează. Din restul de aluat se fac fâşii şi se împletesc pe suprafaţă, iar dintr-una se incojoara tava, pe margine. Se unge cu gălbenuş de ou, apoi se lasa ½ de oră la crescut. Apoi se băgă la cuptor încins şi se coace la foc moderat.

Paște fericit!

Articole relationate
Guma de mestecat cu pro și contra

Guma de mestecat cu pro și contra

Eu n-am văzut copil căruia să nu îi placă guma de mestecat, în special pentru gustul dulce pe care îl are sau aromele cu care îi îmbie. Eu însămi mă bucuram cu...

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti