Sari la conținut

Producătorii locali de alimente de la care ne aprovizionăm în autoizolare

Am decis să fac această listă cu producătorii locali de alimente de la care ne aprovizionăm în autoizolare, după ce am văzut cum marile lanțuri de magazine nu mai fac față livrărilor. Ba mai mult, unele produse nu se mai găsesc defel. Ieri am încercat să comand legume proaspete (salată, ridichi, ceapă) și ouă de la supermarket, iar curierul a venit fără ele. Stocurile erau epuizate.

În tot acest timp aflu de producători români de legume și fructe (crescute natural sau certificate bio), lactate, carne, ouă, care rămân cu produsele nevândute.

Așa că m-am gândit ca ar fi bine să ne reorientăm spre aceștia din urmă, când ne facem aprovizionarea. Cumpărând de la ei, evităm consumul de produse din afara țării (care vor veni din ce în ce mai greu) și susținem fermele autohtone, care vor avea cel mai mult de suferit în perioada următoare. Dacă facem lucrurile chibzuit, avem șanse să ieșim cu toții mai bine din situația asta.

Izolarea nu înseamnă să mănânci doar conserve și mâncare preparată termic. Recoltate, livrate, curățate șă păstrate corect, legumele și fructele proaspete pot face parte în continuare din mesele noastre zilnice.

Până să ne blocheze pandemia de COVID-19 în case, sursa mea de legume, fructe, carne și ouă de calitate erau...

(...)

Citește mai mult pe mamamag.ro

Sursa foto
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!