Sari la conținut

#RitualDeFrumusete. Claudia

Ce înseamnă ritualul de frumusețe pentru o mămică? Cât de mult se schimbă acesta după apariția copiilor? Iată ce a aflat Oana Botezatu de la o altă mămică-blogger, Claudia Știrbei.

Claudia, mama WOW şi al său #RitualDeFrumusete.

Ei, sună aşa de frumos ritual de frumuseţe şi parcă chiar aveam unul cândva de mult. Când devii mămica, funcţia asta primeşte în job description oră pentru sine un pic mai târziu . Primii doi ani, ritualul sună ceva de genul către soţ : “să ştii că în seara asta mă spăl pe cap”. Glumesc, ar fi bine să avem încă o rutină plăcută în acest sens. Mie îmi place şi întotdeauna mi-a plăcut să am grijă de mine. Mă gândesc că aşa cum îmi îngrijesc eu corpul, aşa va avea şi el grijă să rămână frumos în timp. Merg mai mult pe ideea prevenirii decât a tratării, şi atunci îngrijire înseamnă de la interior spre exterior.

Aşa că uite #myfavourite wow răsfăţuri:

În timpul sarcinii am făcut destul de mult masaj pentru că retenţia de apă era prietena mea şi nu am renunţat la această plăcere nici acum. M-a ajutat şi mă ajuta în continuare, pentru că masajul reduce stările de anxietate şi depresie, stimulează drenajul limfatic şi automat îmbunătăţeşte circulaţia sangvină. Folosesc numai uleiuri de la magazinele de tip plafar: de cocos, de macadamia, de jojoba etc. Nu mai spun că masajul este 2 în 1: relaxare şi hidratare piele (crema în fiecare zi e un lux).

Curăţarea tenului este super mega importanta. Şi seara, dar şi dimineaţă. Eu nu folosesc make-up foarte des, însă demachierea este obligatorie. Îmi place tenul curat şi fac peeling de două ori pe săptămână (încerc), cu mălai amestecat cu orice fel de ulei am în casă sau mai folosesc o perie de curăţat tenul de la Shiseido. Mălaiul şi zaţul de cafea sunt super de folosit şi pe corp înainte de masaj.

Creme… nu folosesc niciodată aceeaşi cremă de două ori, fiindcă că a doua oară nu-mi mai face bine. Acum am una hidratanta de la Ivatherme, însă sunt fană serumuri. În limita timpului disponibil, folosesc alternativ o seară fiola cu collagen de la Aslavital, o seară fiola cu acid hyaluronic de la Gerovital şi favoritul meu Estée Lauder (Serum Advanced Night Repair). Uneori aplic şi cremă apoi. PS: detesc cremele cu miros şi sintetice.

Mâinile sunt cartea de vizită a unei femei, spune o vorbă frumoasă. Aşa e. Fără manichiura făcută, mă simt ciudat şi evident că se întâmplă să nu ajung, însă mulţumim pentru inventarea semipermanentei. Nu-mi lipseşte în schimb crema de mâini din nicio geantă.

În ceea ce priveşte părul, aici este never ending story. Cred că după cele două naşteri, părul a avut cel mai mult de suferit. Ca să nu mai repet istoria de la băiatul cel mare, când mi-a căzut înfiorător părul după ce am născut, la a doua sarcină, am prevenit situaţia. Am folosit bicarbonat de sodium pentru curăţarea părului, măşti constante cu ulei de ricin şi de cocos, supliment de zinc şi am descoperit acum 6 ani produsele de păr Alfaparf, de care m-am îndrăgostit.

Cel mai mulţi îmi doresc ca din ritual să devină, iar rutină în viaţa mea: sportul. Te ajuta cel mai mult să arăţi şi să te simţi minunat. M-am reapucat de sport şi sunt tare fericită.

(…)
Citeste mai mult pe oanabotezatu.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!