Sari la conținut

Salată de primăvară cu grâu spelta şi fasole fava

Primăvara apar o mulţime de legume noi pe piaţa aşa că este timpul cel mai potrivit pentru salate. Şi neapărat trebuie să încerci şi ceva nou pentru că este perioada din an în care eşti mai deschisă la experimente. Din această cauză am să vă prezint o reţetă de salată care are două ingrediente noi şi foarte sănătoase: grâu spelta şi fasole fava.

Grâul spelta este un soi de grâu cunoscut încă din antichitate. Are foarte multe minerale şi vitamine, mangan, fosfor, magneziu, cupru, fibre, proteine, vitaminele A, E, complexul vitaminic B, aşa că nu este de mirare că este din ce în ce mai apreciat. Să ştii că poţi da fără probleme boabe de grâu spelta şi copiilor. Este uşor de digerat şi poate fi dat bebeluşilor încă de la 7 luni. 

Fasolea fava este o fasole folosită mai ales în Egipt, mai puţin cunoscută la noi. Are boabe mari şi aplatizate, de culoare bej. Este bogată în proteine şi carbohidraţi, aşa că este o mâncare care satura foarte bine.

Ingrediente de care ai nevoie pentru aceasta salată de primăvară :

grâu spelta

o lagatura de pătrunjel

fasole fava verde

un bulb de fenicul

ridichi

rucola

brânză feta

frunze proaspete de mentă

 

Cum se prepară

Grâul spelta se fierbe aproape 25 de minute, la foc mic. După fierbere se pune într-o sită ca să se scurgă toată apa. 

Boabele de fasole verde se scot din păstaie. Între timp pune o oală cu apă şi sare pe foc. Boabele de fasole se lăsă în apă care fierbe pentru 2 minute. 

Restul se prepară că la o salată obişnuită. Frunzele de mentă şi de rucolă se pot rupe în mâini, pătrunjelul se taie mărunt cu un cuţit, brânzafeta se sfarma şi se împrăştie în întreaga salată, ridichile se taie rondele şi feniculul este curăţat de frunze şi tăiat felii subţiri.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!