Sari la conținut

Semnificația Paștelui, pe înțelesul copiilor

Cu vânătoarea de ouă de Paște, o mascotă iepuraș și ciocolată din plin, sărbătoarea pascală este un moment cu adevărat interesant pentru copii. Cu toate acestea, câți dintre ei știu de fapt de ce sărbătorim Paștele și de unde provin toate aceste tradiții?

Următoarele fapte amuzante ar trebui să te ajute să îi explici această sărbătoare copilului tău, pe înțelesul lui.

Data Paștelui se schimbă în fiecare an

Spre deosebire de Crăciun, care este sărbătorit în fiecare an, în data de 25 decembrie, data Paștelui depinde de două fenomene naturale: unul cu dată fixă – echinocțiul de primăvară, iar altul cu dată schimbătoare  - luna plină. Aceasta din urmă face ca data Paștelui să varieze în fiecare an. Căci luna pascală apare în unii ani mai aproape de echinocțiu, în alții mai departe de el.

► Citește și: Activități de Paște pe care le poți face cu copiii, acasă
 

Paștele este sărbătoarea creștină a învierii lui Iisus Hristos

Este cea mai veche tradiție creștină și este considerată, de asemenea, cea mai importantă sărbătoare din calendarul creștin.

Legătura dintre ouă și Paște

Ouăle sunt asociate cu Paștele, deoarece acestea erau interzise în timpul Postului, la fel cum sunt laptele și carnea. Ouăle acumulate în timpul postului erau încondeiate și mâncate în ziua de Paște.

Ouăle sunt, de asemenea, asociate cu Paștele, deoarece sunt un simbol al fertilității și al renașterii, legându-le cu primăvara și cu sărbătoarea învierii.

Încondeierea ouălor

Decorarea ouălor de Paște a început mai întâi cu obiceiul de a colora ouăle roșii pentru a simboliza sângele vârsat de Hristos, în timpul răstignirii. Practica pictării ouălor de Paște se numește pysanka.

► Citește și: Cu ce rămân copiii din aceste sărbători?
 

Cel mai mare ou de ciocolată

Cel mai înalt și mare ou de ciocolată a avut 10,39 metri înălțime și cântărea 7.200 de kilograme, făcându-l mai înalt decât o girafă și mai greu decât un elefant.

Paștele este sărbătorit în diferite moduri, în întreaga lume

În Suedia, în loc de iepuraș de Paște, exista vrăjitorul de Paște, iar copiii se îmbracă în vrăjitori și vrăjitoare, ca de Halloween.

► Citește și: Tradiții de Paște din întreaga lume. Ce obiceiuri se practică în alte țări

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!