Sari la conținut

Sindromul ovarelor polichistice începe să se dezvolte în creier, nu în ovare (Studiu)

La nivel global, sindromul ovarelor polichistice (SOP) afectează una din 10 femei. Potrivit unui studiu publicat recent, mecanismul declanşator al bolii se află localizat la nivelul creierului și nu în ovare, cum se credea până acum.

Conform Science Alert, un nou studiu sugerează că sindromul ovarelor polichistice ar putea fi declanşat de mecanisme din creier. Anterior experţii au sugerat că mecanismul declanşator al bolii se află în ovare.

Rezultatul este extrem de important mai ales că, la nivel global, SOP afectează una din 10 femei.

Printre simptomele cele mai cunscute se numără creşterea bruscă în greutate, apariţia chisturilor pe ovare, acneea, apariţia părului facial, depresia şi ciclurile menstruale puternice. În ciuda simptomelor vizibile, poate dura până la câţiva ani până când boala este diagnosticată. Majoritatea tratamentelor se bazează pe pastile sau medicamentaţie hormonală. Acestea reuşesc să aline simptomele, dar nu trataează boala.

►Citește și Ovarele polichistice şi sarcina. Recomandările specialistului

De asemenea, pe termen lung, sindromul ovarelor polichistice poate produce apariţia diabetului, a bolilor cardiovasculare, disfuncţii hormonale, inclusiv infertilitate.

În același timp, cercetătorii din cadrul Universităţii New South Wales din Australia au demonstrat că şoarecii cărora le lipsesc receptorii pentru androgen (un grup de hormoni prezenţi în general la bărbaţi, precum testosteronul) din creier pot dezvolta sindromul ovarian polichistic.

Având în vedere că sistemul reproductiv al şoarecilor este asemănător cu cel al oamenilor, dovezile sugerează că afecţiunea începe să se dezvolte de la nivelul creierului.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!