Sari la conținut

Știința este de acord: soții sunt niște bebeluși mai mari, care uneori nu fac altceva decât să îngreuneze treburile soției

Bine, nu e ca și cum nu am ști deja că barbații sunt niște copii mai mari, dar nu ne prinde rău să avem și confimările științei – “uneori, să ai un soț este ca și cum ai avea în îngrijire un copil în plus, și un adult pe care să te poți baza!”

Un studiu efectuat recent pe 7000 de mămici din SUA a avut drept scop desocperirea metodelor care stau în spatele stresului zilnic al acestora. Și, ce să vezi?!

Pe lângă faptul că a reieșit că 85 % dintre mămici sunt stresate, se pare că în cazul a 46 % dintre ele soțul reprezintă un stres mai mare decât însuși copilul.

Un copil de 7 ani rămâne un copil de 7 ani – nu ai ce îi cere! Dar un bărbat de 35, care se comportă ca unul de 7.... cum să nu te enerveze, când ar fi trebuit să știe atâtea până la această vârstă și... degeaba?!

Motivul? 75 % dintre acestea susțin că cea mai mare problemă o reprezintă faptul că trebuie să facă ele toate treburile gospodărești și părintești pentru că altfel...  nu vor fi făcute niciodată.

Mai mult, una din cinci mămici susține că este stresată tot timpul, pentru că soțul nu le ajută deloc. Niciodată!

Sunt de-a dreptul epuizată emoțional și fizic, atunci când soțul meu ajunge acasă. Și asta pentru că de fiecare dată simt că atunci îmi încep al doilea job,  a declarat o mămică ce își dorește să rămână anonimă.

Sigur, nu toți soții trebuie băgați în aceeași oală, tot timpul.

Ce vrem noi să spunem? Dragii noștri, ajutați mai mult soțiile, că astfel vor avea mai mult timp pentru voi, voi fi mai bine despuse și în casă o atmosferă mai frumoasă. Soție fericită, viață fericită... 

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!