Sari la conținut

Studiu: Meseria de mamă reprezintă echivalentul a două joburi şi jumătate, cu normă întreagă

Mamele spun, de fiecare dată, că cea mai grea meserie din lumea este maternitatea, iar acum au şi confirmarea specialiştilor: un studiu efectuat asupra a 2000 de mămici cu prichindei de 5-12 ani, din America, a concluzionat că media de ore pe care o mamă şi le petrece muncind pentru copil şi gospodărie, timp de o săptămână, este de 98 de ore, adică echivalentul a două joburi şi jumătate, cu normă întreagă.

Conform specialiştilor, mamele îşi încep activitatea la 06.23 dimineaţa şi nu se opresc din lucru decât la 20.31, în cele mai fericite dintre cazuri.

“Rezultatele studiului ne-au arătat cât de solicitantă poate fi meseria de mamă şi cât de multe lucruri au de făcut mamele, zilnic”, a declarat Casey Lewis, autor al studiului.

Conform studiului, o mamă se poate considera norocoasă dacă reuşeşte să îşi aloce 1.07 ore pentru ea însăşi. 4 din 10 mame au declarat că trăiesc cu impresia că viaţa este o nesfârşită listă de sarcini ce trebuie îndeplinite.

În ciuda sarcinilor pe care le au de îndeplinit, mamele intervievate au declarat că au parte şi de câteva ajutoare, comparativ cu ceea ce se întâmpla în trecut: scutece pentru bebeluşi, şerveţele umede, iPad-uri, emisiuni TV pentru copii, mâncare comandată telefonic şi nu numai.

În orice caz, concluzia deloc surprinzătoare este că meseria de mamă reprezintă echivalentul a două joburi şi jumătate, cu normă întreagă. Important este, însă, ca societatea să înţeleagă că mamele au nevoie de sprijin şi de înţelegere.

Citeşte şi: Concediul de maternitate nu este o vacanţă de lux

Sursa foto: Free pik

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!