Sari la conținut

Tații sunt mai fericiți decât mamele, spune un nou studiu

Tații simt mai multă bucurie atunci când petrec timp cu copiii lor și când interacționează cu aceștia. De asemenea, au tendința de a experimenta mai puțin stres decât mamele, atunci când vine vorba de îngrijirea copiilor lor. Se pare că tații pot avea un mod unic de a fi părinți, care le permite să aibă experiențe mai distractive și mai plăcute cu copiii lor, ceea ce ar putea duce la un nivel general mai scăzut de stres.

Tații se simt mai puțin obosiți decât mamele

Un grup de oameni de știință au cercetat modul în care părinții își împart activitățile care implică îngrijirea copilului.

Studiul a arătat că educația parentală este o responsabilitate provocatoare și puternică de gen, tații experimentând mai multe recompense emoționale, cum ar fi fericire mai mare, niveluri mai scăzute de stres și mai puțină oboseală decât mamele.

Tații experimentează mai multe emoții pozitive decât mamele

Potrivit cercetărilor, tații se simt mai conectați cu copiii decât mamele. De asemenea, ei experimentează mai multe emoții pozitive și mai puține dificultăți zilnice în comparație cu mamele. În plus, tații cu copii raportează niveluri mai scăzute de depresie decât bărbații care nu au copii. Pe de altă parte, mamele au o tendință mai mare de a experimenta simptome depresive decât femeile care nu au copii.

Tații sunt mai fericiți decât mamele atunci când își îngrijesc copiii

Bărbații au experimentat o stare de fericire mai mare, în timp ce aveau grijă de copiii lor, față de femei, care au experimentat niveluri mai scăzute de fericire.

Tații nu sunt la fel de stresați ca mamele

Potrivit cercetărilor, tații s-au simțit mai fericiți și mai puțin stresați când au petrecut timp cu copiii lor, făcând lucruri distractive cu aceștia.

Tații tind să experimenteze mai multă fericire, în general, din calitatea de părinți, iar cercetările sugerează că ei sunt mai atenți cu fiicele lor, decât cu fiii lor.

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!