Sari la conținut

Un imens poster anti-avort, cenzurat şi eliminat la Roma. „Eşti aici pentru că mama ta nu te-a avortat”

„Eşti aici pentru că mama ta nu te-a avortat” – este mesajul central al unui poster atârnat de unul dintre zidurile Vaticanului, interzis  la scurt timp de autorităţile din Roma.

Posterul a fost lansat de asociaţia pro-viaţă Pro Vita Onlus, cu prilejul aniversării a 40 de ani de la legalizarea avortulului în Italia.

“Ai fost așa la 11 săptămâni. Toate organele tale au fost prezente. Inima ta bătea deja din a treia săptămână după concepție. Îţi sugeai deja degetul mare. Și acum ești aici pentru că mama ta nu te-a avortat”, este textul ce însoţeşte imaginea unui bebeluş, în burtica mamei.

Inițiativa a provocat nemulţumiri din partea grupului pro-avortat pe social media și, de asemenea, un deputat din stânga al parlamentului Monica Cirrinà a atacat pe Twitter: "Este rușinos faptul că postere împotriva unei legi de stat și dreptul femeilor de a alege au fost lăsate să apară pe străzile Romei. Ar trebui să fie îndepărtată imediat."

► Citeşte şi Miracolul dezvoltarii bebelusului

În schimb, Pro Vita Onlus  susţine că şi-a apărat punctul de vedere, susţinând că a posterul a fost lansat pentru apărarea dreptului la viaţă şi pentru “a zgudui conştiinţa fiecăruia”. “Adevărul doare, ajungând chiar să îi facă pe oameni să se isterizeze”, au spus iniţiatorii campaniei.

Deşi legislaţia le permite femeilor să avorteze, până la săptămâna a 12-a de sarcină, medicii pot refuza din motive religioase sau pur şi simplu personale. Conform unei statistici realizate îm anul 2016, 70 % dintre medicii italieni refuză să producă întreruperi de sarcină.

► Citeşte şi Sarcină după avort. De ce pentru mamă următoarele sarcini nu vor mai fi niciodată la fel

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!