Sari la conținut

Un mesaj pentru fiecare mamă: lasă deoparte perfecționismul

Ți-aș spune că e greu să fii mamă. Foarte greu! Dar râsul, îmbrățișările, pupicii, zâmbetul, grimasele lui... toate fac ca asta să merite!

O să începi să ai griji reale, somnul și sănătatea ta psihică vor fi adesea compromise și nu de puține ori vei avea senzația că te pierzi. Atunci va fi momentul să respiri și să deschizi ochii către iubirea ce o primești, către recunoștința de a fi mamă și către răbdare – undeva acolo chiar se ascunde și ea.

Adesea nu te vei mai simți frumoasă. Fugi cinci minute la baie, deschide portfardul și folosește trei dintre cosmeticele de acolo. Vor face minuni mai ales pentru psihicul tău! Pentru că fizic, ești minunată!

Nu te compara niciodată cu alte mame! Fiecare om e diferit, fiecare copil e diferit, călătoriile sunt unice! TU ești de ajuns pentru copilul tău! TU o faci cel mai bine!

► Citește și Să fii mamă înseamnă să...

Lasă deoparte perfecționismul și concentrează-te pe setarea de priorități. Doar așa va fi mai puțin compleșitor. Nu există cale perfectă. Fii perfect de imperfectă!

Acceptă ajutorul! Copilul este al tău, nu va fura nimeni din iubirea lui pentru tine, dacă îl lași câteva zeci de minute și în brațele altcuiva. Ai nevoie de asta!

Vor fi suișuri și coborâșuri, ca peste tot în viață! Dar în momentele grele amintește-ți că urmează să urci și că totul va fi bine!

Vor fi momente în care te vei întreba dacă ești de ajuns și momente în care vei simți că ai dat greș ca mamă. Nu există așa ceva! Ai făcut cum ai crezut tu că este mai bine și asta este perfect!

Vei descoperi persoane despre care habar nu aveai că există în tine. Războinica. Hrănitoarea. Femeia care ar da totul, pentru puiul ei.

Concentrează-te pe a fi acea mamă care îți dorești să fii, pentru copilul tău. Maternintatea este cea mai mare binecuvântare, iar tu ești o mamă absolut UIMITOARE. Fii întotdeauna recunoscătoare și bucură-te de fiecare etapă, de fiecare zi. Niciodată copilul tău nu va fi la fel de mic precum e astăzi.

► Citește și Tu știi că trupul unei mame încă…


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!