Sari la conținut

Vă plac călătoriile, dar credeți că nu puteți să faceți asta dacă sunteți părinți? Iată de ce aveți nevoie pentru a începe să călătoriți cu copilul vostru

În momentul în care vine pe lume un nou membru, lucrurile se vor schimba în dinamica familiei voastre. Deși în primele luni vă axați pe noul bebeluș și vă obișnuiți cu noul stil de viață în calitate de părinți, asta nu înseamnă că viața voastră s-a schimbat radical și că trebuie să renunțați la unele pasiuni. În cazul în care vă place să călătoriți, atunci puteți să începeți să mergeți împreună cu copilul vostru. În felul acesta îl veți obișnui și pe el să călătorească și îi veți hrăni curiozitatea de copil.

3 lucruri de care ai nevoie pentru a călători în siguranță cu copilul vostru

Puteți să încercați să integrați mici plimbări împreună cu copilul vostru pentru a începe să călătoriți împreună. Desigur că sunt necesare mai multe pregătiri pentru a putea să vă bucurați împreună de experiență, inclusiv achiziționarea mai multor lucruri necesare.

1. Scaun pentru mașină

Primul lucru pe care ar trebui să-l achiziționați este un scaun auto pentru copii. Puteți verifica mai multe modele pe Babymatters.ro pentru a alege scaunul potrivit. Ar fi indicat să alegeți un scaun care se închide în mai multe locuri și are mai multe hamuri pentru o siguranță sporită a copilului vostru. Sunt unele modele care se pot ajusta în funcție de creșterea lui astfel încât se pot folosi timp de mai mulți ani. Puteți alege un scaun auto pentru copii care să aibă și funcția de cochilie, astfel că bebelușul se poate transporta direct cu scaunul, în cazul în care el deja doarme când ajungeți la destinație.

2. Marsupiu

În cazul în care doriți să mergeți în locuri mai aglomerate sau cu drumuri neasfaltate, atunci vă puteți gândi la achiziționarea unui marsupiu. Dacă alegeți un cărucior, este important să țineți cont de calitatea drumului și de faptul că în unele locuri înguste căruciorul este dificil de manevrat, pe lângă faptul că ocupă un spațiu destul de mare în mașină. Cu un marsupiu puteți să mergeți împreună cu copilul vostru oriunde. Acesta are și funcția de a calma bebelușul, deoarece micuțul se simte în siguranță în brațele voastre.

3. Geantă de călătorie

Ar fi bine să aveți o geantă de călătorie special dedicată copilului. Astfel vei avea la îndemână toate lucrurile precum scutece, șervețele, haine de schimb. În acest fel scad șansele de a pierde unele lucruri și puteți să vă organizați mai bine.  De asemenea, ar fi bine să vă gândiți la recipiente speciale pentru mâncarea copilului, pentru a o păstra în condiții bune. Ar fi bine ca în geanta de călătorie să se regăsească și o pătură, pe care să o puneți pe diferite suprafețe în momentul în care copilul trebuie schimbat.

Din momentul în care medicul vă spune că micuțul vostru este suficient de mare pentru a fi transportat mai des în scaunul de mașină, puteți să integrați copilul în plimbăril cu mașina, inițial pe distanțe mai scurte, pentru a se obișnui.

Sursa foto: Unsplash.com
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!