Sari la conținut

Farmacia de vacanta

O vacanta reusita, impreuna cu cei mici, inseamna, pe langa multe altele, si posibilitatea de a interveni in situatii neprevazute.

Parintii care pleaca cu cei mici in vacanta stiu ca din bagaje nu trebuie sa lipseasca medicamente strict necesare, fasa si substante dezinfectante, antitermice si antivomitive, toate adunate in farmacia de vacanta.

O raceala, putina febra, o indigestie, o entorsa, o julitura la genunchi si asa mai departe sunt mici accidente care vin la pachet cu vacanta. Ne-am gandit ca este util sa ai o imagine de ansamblu asupra a ceea ce trebuie sa contina aceasta farmacie de vacanta, astfel incat nimic sa nu te ia prin surprindere.

Nu pleca in vacanta, mai ales daca pleci din tara si daca vacanta este lunga, fara sa treci pe la medicul copiilor. Sfaturile lui sunt utile. Stabileste, eventual o cale de comunicare prin telefon cu medicul tau, pentru situatii speciale. Daca pleci din tara, impeuna cu cei mici, este foarte util sa ai o asigurare medicala care sa acopere eventualele surprize. Oricand, poti apela, cu incredere, la sfatul unui farmacist.

1. Indigestii, varsaturi, diaree, dureri de stomac, constipatie. Oricare dintre aceste situatii iti poate strica definitiv o zi sau doua de vacanta. Este bine sa ai in geanta cu medicamente un antivomitiv, un antidiareic pe baza de argila, poate chiar un antibiotic activ pentru tubul digestiv. La acestea mai poti adauga un laxativ usor (schimbarea mediului ii poate inhiba pe cei mici, si nu numai), eventual un pansament gastric si, nu in ultimul rand, un preparat care sa stimuleze digestia si sucurile digestive.

2. Dureri de cap, de dinti, de spate. In general, stim ca toate acestea (despre care nu trebuie sa uiti ca sunt doar simptome) trec cu analgezice. Deci, nu uita sa le pui in geanta cu medicamente. In plus analgezicile sunt si antitermice eficiente. 

3. Febra si stari gripale, tuse si nas infundat. Incepe prin a combate febra si a rezolva nasul infundat. Adauga si un sirop de tuse si dropsuri pentru gat. Mai departe, actioneaza asa cum ai face si acasa, desi in vacanta iti va fi mult mai greu.

O solutie foarte buna este sa-i imunizeazi pe copiii inainte de a pleca in vacanta cu preparate homeopate, de exemplu. Acest gen de medicamente este foarte bine sa le ai, oricum, cu tine in vacanta.

4. Genunchi juliti, coate zdrelite, entorse. Incidente, de cele mai multe ori inevitabile in vacanta sunt usor de rezolvat cu iod, alcool medicinal, plasturi, fasa si apa oxigenata. Ai gija sa ai "materiale" suficiente, pentru toate ranile si pentru toti ranitii! O fasa elastica sau noile produse care produc gheata instant sunt bine venite. Daca glezna pustiului tau se umfla, frige si este tumefiata, este clar ca trebuie sa faci o vizita la un serviciu de ortopedie.

In rest, vacanta placuta, fara incidente!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Foarte potrivit articol! Multumim, vine la fix! happy

  • @eliana: multumim!!!! laughing

  • Xoana

    Asta asa e usturoiul este si un bun aniotiibtc si e natural. Daca acum cativa ani nici nu ma atingeam de el (oricum ar fi fost mujdei si vai ce mujdei bun facea bunica, in mancare sau catelul in sine) acum e o placere sa mananc un mujdei la cartofi, la peste, unde se poate. Si e si mai distractiv cand ne imputim unul pe altul cu usturoi )VA:F [1.9.11_1134]please wait...

  • Linx

    Supa de usturoi.Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1/4 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi presati, 1 1/2 ceasca franzela taiata cubulete, 3 rosii in bulion taiate bucatele, 1/2 lingurita praf de chilli, 1 lingurita boia dulce, 1 l apa, 2 oua batute usor, 1/4 ceasca patrunjel verde tocat.Mod de preparareconfusede incinge uleiul si se caleste usturoiul 1-2 minute, la foc slab, pana ce se inmoaie (fara sa se rumeneasa). Se adauga cubuletele de franzela si se rumenesc circa 2-3 minute, tot la foc

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!