Sari la conținut

Ziua perfectă

Ziua perfectă în viziunea mea, zi care nu o să existe niciodată tocmai pentru că e perfectă, nu include nici micul dejun la pat, nici buchete de flori primite de la admiratori anonimi, nici vizită la saloane de spa şi nici chipuri zâmbitoare la tot pasul.

În primul rând ziua perfectă nu are cum să fie în cursul săptămânii pentru că o zi perfectă nu are voie să înceapă la 7 dimineaţa în zgomotul alarmei deşteptătoare în timp ce te rogi la toţi sfinţii ca cele zece minute cu care ai amânat alarmă să dureze printr-un miracol al distorsionării timpului mai mult de zece minute.

Ziua perfectă începe la ora 8, mai devreme e imposibil, când ai un bebeloi care încă mai cere la pat biberonul cu lapte. Prin urmare am stabilit că ziua perfectă e sâmbăta, nu duminica pentru că duminică poartă izul ameninţător al zilei de luni. Apoi neapărat când arunci un ochi umflat pe geam să vezi ditamai soarele şi stoluri de ce or fi, numai păsări să fie şi vecina să aibă storurile trase ca să nu fii nevoită să o vezi (din nou) cum trage cu ochiul înspre ograda ta.

Pe fundal, ca în filme, să înceapă melodia ta preferată şi în casă să miroasă a pâine proaspăt scoasă din cuptor şi a cafea proaspăt râşnită. Mai apoi copiii ăia mai mari să se trezească singuri, vioi şi dansând Macarena în timp ce îşi fac de bunăvoie patul şi îşi pun toate lucrurile în ordine fără să lase în urma lor că după uraganul Katrina. Să mănânci la micul dejun bomboane de ciocolată fără să o faci pe ascuns (să nu te vadă termitele).

Să nu fie nevoie să bagi placa în păr pentru că altfel ai avea impresia că arăţi ca Chewbacca, iar cearcănele să îţi fi dispărut ca prin farmec peste noapte. Pentru totdeauna. De asemenea şi micile imperfecţiuni, ca să nu mai fii nevoită să foloseşti farduri niciodată. Înainte să intri la dus să constaţi că nu mai ai deloc colăcei. Când eşti la dus să nu intre peste tine niciunul din copii deşi nu aveţi doar o baie în casă… dar Minunatul vrea să se răhățească tocmai când eşti tu la dus şi numai în prezenţa ta. Când ieşi din baie cu insuficiență respiratorie, să reuşeşti să te îmbraci rapid fără să ţi se dea tot felul de sarcini de îndeplinit cum ar fi să lipeşti cu super glue un titirez spart în treişpe bucățele sau să coşi urechea unui ursuleţ sau să dai toată mobila din living la o parte pentru că ăla mic şi-a pierdut maşinuţa şi e jale.

După aia să ajungi în bucătărie fără să găseşti firimituri presărate în drumul tău mai ceva ca în Hansel şi Gretel. Să nu fie Andra la radio (Niciodată!), să fie desenele lor preferate la televizor şi să îţi bei în linişte apă cu miere şi lămâie fără să auzi „mamiiiiiii” din două în două minute din motive deosebit de importante cum că s-ar fi rupt roata unei maşinuţe sau e un păianjen mare şi periculos pe perete sau un copil şi-a pus intenţionat mucii pe celălalt copil. Să nu găseşti maşinuţe în cuva maşinii de spălat rufe şi nici urme de ciocolată pe pereţi, să nu ai de rezolvat teme de clasa a doua care par că nu se mai termină şi care nu par deloc de clasa a doua (şi pentru asta cauţi rezolvarea pe net) iar în frigider să fie trei feluri de mâncare absolut delicioase plus deserturi la alegere şi copiii să nu refuze decât deserturile ( pe care o să la mănânci tu cât timp ei îşi sortează şosetele şi chiloţii după mărimi şi culori).

Să nu fii nevoită să faci mai mult de trei lucruri în acelaşi timp fiindcă uneori, deşi rar, se întâmplă să le încurci şi să iasă ceva neplăcut,cum a fost când am uitat pe foc pastrama de berbecuţ, taman favorita mea, care s-a cam cauciucat,tocmai fiindcă în acelaşi timp făceam şi teme cu fii-mea,alungam şi pisicile vagaboande din curte, mă conversam şi pe Whatsapp şi îmi făceam şi manichiura. Şi să nu fii mai mereu pe fugă, că iarăşi se întâmplă ba să îţi uiţi umbrela în taxi într-o zi în care plouă cu găleata, ba să pleci de acasă fără buletin taman când ai nevoie de buletin (ştie Smiley ce ştie), ba să te umpli de nervi că stai deja de trei ore cu copilul la coadă la spital în timp ce acasă te aşteaptă ceilalţi care au nevoie de tine.

(...)

Citește mai mult pe mamidetrei.wordpress.com!

Articole relationate
7 rețete de post rapide și gustoase

7 rețete de post rapide și gustoase

Ori că suntem în mijlocul unei perioade religioase care ne inspiră la post sau că avem ca scop detoxifirea organismului indiferent de momentul anului, evitarea din...

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!