Sari la conținut

Ai nevoie de bani rapid? Află 4 moduri de a împrumuta bani

Împrumutul de bani poate finanța o renovarea case, poate plăti școlarizarea la facultate sau poate ajuta la începerea unei noi afaceri. Opțiunile de finanțare variază de la instituții financiare tradiționale, cum ar fi băncile, uniuni de credit și la companii de finanțare, cum sunt instituțiile financiare nebancare.

Iată ce trebuie să știi:

1. Băncile sunt o sursă tradițională de fonduri pentru persoanele care doresc să se împrumute pentru a finanța o nouă casă sau pentru a lua un credit de capital.

Băncile oferă diferite modalități de a împrumuta bani și oferă, de asemenea, oportunități de refinanțare a unui împrumut existent la o rată mai favorabilă.

Deși băncile pot plăti puțină dobândă pentru fondurile depuse pe care le primesc, ele percep o dobândă mai mare pentru fondurile pe care le dispersează ca împrumuturi.

Cu toate acestea, băncile tind să aibă costuri ridicate asociate cu cererile de împrumut sau comisioanele de service. Băncile pot, de asemenea, să revândă împrumuturi altor bănci sau companii de finanțare, iar acest lucru poate însemna că comisioanele, ratele dobânzilor și procedurile se pot schimba, adesea cu puțin preaviz.

2. Instituțiile financiare nebancare sunt companii private dedicate împrumutului de bani, pentru persoanele care nu au neparat posibiliiatea de a lua un credit de la bancă sau chiar pentru achiziționarea de bunuri sau servicii, cum ar fi o mașină, electrocasnice sau mobilier. De exemplu, dacă vrei credit urgent azi pentru a redecora o camera sau chiar întreg apartamentul, la Creditfix.ro poți face asta online și foarte repede.

Intermediarii financiari nebancari reprezintă acum o pondere mult mai mare a sistemului financiar decât în primii ani ai monedei noastre comune.

3. Uniuni de credit sau o cooperativă de credit funcționează precum o cooperativă care ia decizii pe baza dorințelor membrilor.

Aceste uniuni de credit oferă servicii similare cu ale băncilor, dar pot limita serviciile numai la membri. De obicei, forma legală este de întreprindere non-profit. Practic, acest aspect facilitează  împrumutul de bani la rate mai bune față deinstituțiile financiare clasice, iar anumite taxe sau taxe de solicitare de împrumut pot fi avantajoase sau chiar inexistente.

4. Împrumut peer-to-peer (abreviere P2P), adică un fel de credit social sau crowdfunding. Pratic, poți să te împrumuti direct de la investitori persoane fizice care doresc să ofere proprii bani pentru o anumită rată a dobânzii, poate prin intermediul unei platforme online.

Pe intermediul acestor platforme, investitorii pot evalua debitorii pentru a determina dacă acordă sau nu un împrumut. Un împrumutat poate primi întreaga sumă sau doar o parte dintr-un împrumut și poate fi finanțat de unul sau mai mulți investitori pe piața de creditare de la egal la egal.

Bineînțeles, există și alte metode de a împrrumuta bani, dar înainte de a a face asta, este important să rețiiurmătoarele:

•    Înțelege rata dobânzii pe care o percepe fiecare creditor, deoarece dobânzi mai mari înseamnă să plătești mai mult pentru banii împrumutați.
•    Cunoașteți termenii de rambursare a împrumutului, durata de timp pentru rambursarea împrumutului și orice alte reguli specifice de rambursare.
•    Pot fi percepute comisioane în plus față de rata dobânzii și contractul poate include taxe de inițiere, taxe de aplicare sau taxe de întârziere.

Sursa Foto: Pexels.com

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!