Sari la conținut

Atelierele de filosofie

Asociatia DaDeCe continua si anul acesta seria de “Ateliere filosofice” si ii provoaca pe cei mici cu teme noi si interesante, dar si cu invitati speciali.

Tema “Ce ma face sa fiu eu?” are ca punct de plecare un fragment din povestea "Vrajitorul din Oz" de Frank Baum care ii va determina pe cei mici sa reflecte la legatura dintre corp si suflet, sa se intrebe despre inima si creier, sa caute raspunsuri la intrebari surprinzatoare sau sa isi imagineze noi intrebari despre a simti si a gandi.

In luna noiembrie a anului 2014, Asociatia DaDeCe a inceput seria de ateliere de filosofie pentru copii. Scopul lor este sa ii incurajeze pe copii sa isi puna si mai multe intrebari decat isi pun de obicei, sa fie mai liberi in a se exprima si mai critici in a judeca, dar si mai rabdatori in a asculta si mai toleranți in a accepta alte opinii. S-a pornit la drum de la metode educative inventate de doi profesori americani, Mattew Lipman si Thomas E. Wartenberg, care au creat conceptul de filosofie pentru copii si apoi l-au implementat cu succes in mai multe scoli din Statele Unite ale Americii.

In cadrul atelierelor, de fiecare data, punctul de plecare sunt textele din literatura pentru copii, cum sunt Sanziana de Mattew Lipman, Vrajitorul din Oz de Frank Baum, Copacul cel darnic de Shel Silverstein sau Broscoii de Arnold Lobel.

Calendarul atelierelor:
- Sambata, 23 ianuarie 2016, ora 10,30 – Ce ma face sa fiu eu? – pentru copii de 6-8 ani;
- Sambata, 30 ianuarie 2016, ora 10,30 – Ce ma face sa fiu eu? – pentru copii de 8-10 ani;
- Sambata, 6 februarie 2016, ora 10,30 – tema in pregatire – pentru copii de 6-8 ani;
- Sambata, 13 februarie 2016, ora 10,30 - tema in pregatire - pentru copii de 8-10 ani;
- Sambata, 20 februarie 2016, ora 10,30 – tema in pregatire - pentru copii de 6-8 ani;
- Sambata, 27 februarie 2016, ora 10,30 - tema in pregatire - pentru copii de 8-10 ani;

Programarile sunt absolut necesare si se fac numai in saptamana programului (incepand cu ziua de luni, ora 10.00) la emailul: programari@asociatiadadece.ro sau prin formularul din dreapta paginii de fața sau completand formularul din dreapta paginii acesteia (confirmarea inscrierii se va face printr-un email al organizatorilor si este necesara precizarea datei, numele si varsta copilului). Inregistrarile se fac individual de catre fiecare familie in parte.

Mai multe detalii aici.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!