Sari la conținut

Ayla, fetița care zâmbește mereu, a impresionat pe toată lumea cu afecțiunea ei genetică rară

Vezi gGalerie foto

Ayla, fetița care zâmbește mereu, s-a născut cu macrostomie bilaterală, o afecțiune extrem de rară în care marginile gurii nu s-au format corespunzător în timpul dezvoltării bebelușului, în uter.

„La acea vreme, afecțiunea era foarte evidentă, deoarece Ayla era atât de mică. Am fost instantaneu îngrijorați. Eu și soțul meu, Blaize, nu eram conștienți de această afecțiune și nici nu întâlnisem vreodată pe cineva care s-a născut cu o macrostomie. A fost un șoc imens”, a spus Cristina Vercher, mama fetiței, originară din Australia.

Studiile arată că macrostomia este o malformație cu doar 14 cazuri raportate.

Ca orice proaspătă mămică, Cristina se simțea deja copleșită după naștere. „Acest lucru a făcut ca experiența să fie cu atât mai îngrijorătoare, cu cât a durat câteva ore pentru ca un medic să ne dea un diagnostic. Odată cu aceasta au apărut și mai multe dificultăți, deoarece spitalul avea puține cunoștințe pentru o afecțiune atât de rară”, a spus ea.

Cristinei i-a fost teamă că a făcut ceva greșit pe toată durata sarcinii sau că este „responsabilă” pentru cauzarea bolii fiicei sale. Ea mărturisește: „M-am tot gândit unde am greșit.”

Îngrijorările inițiale ale părinților cu privire la simpla anomalie cosmetică s-au transformat rapid în temeri cu privire la capacitatea Aylei de a duce o viață obișnuită și sănătoasă. Prin urmare, medicii au observat că sugarii cu această afecțiune pot avea dificultăți de hrănire.

„Încă nu am primit specificațiile exacte ale intervenției chirurgicale, dar știm că aceasta implică o închidere a pielii care are ca rezultat cicatrici minime”, a spus Cristina.

Micuța a fost operată și, în prezent, arată la fel ca toți ceilalți copii.

Sursa

 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!