Sari la conținut

Care sunt caracteristicile femeii-mame din zodia Berbecului

Mamele Berbec pot da tuturor mamelor o lectie importanta - poti sa fii devotata copilului tau si sa ai grija de el fara sa ii fii dedicata in intregime. Asta pentru ca mamele din zodia Berbecului pretuiesc mult valoarea sinelui si inteleg sa mai aiba si alte preocupari, personale, pe langa cresterea copiilor.

Daca esti o mama Berbec cel mai probabil ai o cariera la care tii, speri sa iti lasi contributia in lume si in alt fel decat prin copiii pe care ii ai. De la inceput le transmiti copiilor tai un mesaj destul de clar - lumea adultilor este diferita de cea a copiilor si adultii au anumite responsabilitati, dar si privilegii, cum ar fi chiar si o vacanta fara copii si fara remuscari. Este posibil ca in prima copilariei stilul tau, un pic mai dur, sa nu creeze o apropiere foarte mare cu copiii, chiar daca ei se vor simti in siguranta in preajma ta. Insa pe masura ce vor creste vor incepe sa te aprecieze din ce in ce mai mult.

Mama Berbec nu prea sta la discutii, ea se asteapta sa fie ascultata. Nu ai sa vezi niciodata o mama Berbec speriata de ce ar putea sa faca pustiul sau. Sa planga, sa tipe, sa se milogeasca, ea este destul de neimpresionata de toate aceste tactici. Ea pare capabila sa puna copiii la locul lor numai dintr-o privire. Si daca au dat-o in bara copiii stiu destul de clar care este parerea ei. Dar in acelasi timp stiu si ce trebuie sa faca pentru a pune lucrurile iar in ordine. Fasoanele nu au ce cauta in relatia cu o mama Berbec.

Acest stil autoritar poate sa fie perceput de multi parinti cam exacerbat. Daca esti o mama Berbec probabil ca putin te intereseaza aspectul. Pe de alta parte insa, tine cont si de faptul ca esti intr-o zodie temperamentala si poti fi destul de usor sa fii cuprinsa de furie. Ceea ce pentru copii poate sa fie un factor disturbator. Nu vorbim neaparat de furie indreptata importriva copilului, poate sa fie si o furie in neant, catre capota propriei masini, daca a fost cineva care ti-a taiat calea in trafic. Echilibrul si calmul pot aduce multe beneficii si o mamica Berbec ar trebui sa invete asta.

Mamele Berbec sunt competitive, nu exista nicio indoiala. Ele nu fac un lucru doar de dragul de a-l face, ci pentru a-l face foarte bine. Si sa primeasca si recunoastere pentru asta, de la toata lumea! Desi in sine nu este un lucru rau, cautarea perfectiunii nu este de dorit atunci cand esti mama. Presiunea pe care o pui in aceasta situatie asupra ta si asupra copilului este mult prea mare. Se recomanda apelarea la un grup de prieteni cu care sa impartasesti incercarile si reusitele. Acestia iti vor taia tendinta de a deveni prea competitiva. 

Citeste si care sunt caracteristicile copilului berbec!

Articole relationate
De ce am plecat

De ce am plecat

Eram gravidă pentru a doua oară. Aveam doar șase luni de sarcină când am luat cea mai grea decizie din viața mea. Nu am mai suportat să fiu abuzată emoțional. Nu...

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!