Sari la conținut

Căsătoria este sănătoasă pentru inima bărbaților. Potrivit unui nou studiu, burlacii prezintă un risc ridicat de infarct

O căsnicie fericită este cheia pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă, potrivit unui studiu american. Conform noilor cercetări despre sănătatea inimii, s-a constatat că bărbații căsătoriți au inima mai sănătoasă. În schimb, celibatarii prezintă un risc ridicat de a dezvolta boli de inimă.

Cercetătorii au inclus în acest studiu peste 6.800 de adulți americani, cu vârsta mai mare de 45 de ani. Ulterior, ei au comparat datele cu cele ale 94 de voluntari care fuseseră diagnosticați cu insuficiență cardiacă.

Bărbații necăsătoriți au prezentat un risc de 2,2 ori mai mare de deces în termen de 5 ani de la diagnostic, în comparație cu bărbații căsătoriți.

Atacul de cord sau infarctul apare atunci când alimentarea cu sânge a inimii este blocată brusc. Insuficiența cardiacă este o afecțiune cronică generată de faptul că inima nu poate pompa eficient sângele, deoarece aceasta este slăbită. Simptomele insuficienței cardiace includ oboseala, dificultăți de respirație, senzație de leșin, precum și umlfarea gleznelor și a picioarelor.

În SUA, aproximativ 6,2 milioane de adulți suferă de această boală, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Autorii studiului au spus că interacțiunea socială și izolarea joacă un rol important în sănătatea generală. Ei au sugerat, de asemenea, că bărbații se bazează pe partenere, pentru a avea grijă de sănătatea lor și pentru a le reaminti să își ia medicamentele.

Oamenii de știință au spus că medicii ar trebui să ia întotdeauna în considerare starea civilă, atunci când tratează pacienții cu insuficiență cardiacă.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!