Sari la conținut

Ce vedem la TV de Crăciun? Concerte, ediţii speciale, filme

Concerte, ediţii speciale, filme de sărbători precum ”Singur acasă 3” şi finala emisiunii ”Te cunosc de undeva” fac parte din programul pregătit pentru Crăciun de Televiziunea Română şi de televiziunile comerciale precum Pro TV şi Antena 1.

TVR 1

Sâmbătă, de la ora 10.30, TVR 1 va transmite colinde tradiţionale de Crăciun, interpretate de formaţia Madrigal, urmate, de la ora 12.30, de un concert susţinut de Ioan Bocşa şi Ansamblul de Muzică Tradiţională Românească ”Icoane”, al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca.

Apoi, de la ora 21.00, timp de două ore, la postul TVR 1 vor cânta colidători din toată ţara la ediţia specială ”Tezaur folcloric”.

În seara de Ajun, TVR 1 va transmite, de la ora 23.00, ediţia specială ”Unde-i acasă?”, o avanpremieră a proiectului mai amplu cu acelaşi titlu, serie de reportaje, ce urmează a fi difuzate la TVRi şi TVR 1. Ediţia va putea fi urmărită şi pe TVR+. Filmate în comunităţi de români din diverse ţări europene - Italia, Portugalia, Germania, Suedia – reportajele Irinei Păcurariu spun poveştile românilor din afara ţării, puse în oglindă cu istorii de viaţă ale celor rămaşi în România. Emisiunea se redifuzează pe duminică, de ora 19.00, la TVR 1 şi TVR+.

În prima zi de Crăciun, de la ora 09.00, TVR 1 va transmite o ediţie specială a magazinului religios ”Universul credinţei”, care va cuprinde mesaje şi urări de Crăciun, reportaje şi documentare, precum şi transmisiunea în direct de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti a Sfintei Liturghii.

În aceeaşi zi, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+ telespectatorii vor putea urmări emisiunea ”Politică şi delicateţuri”, în care Adrian Văncică, actorul care îl interpretează pe Celentano din serialul ”Las Fierbinţi” va găti, alături de Mircea Dinescu, două reţete de sezon - lebăr şi caltaboşi.

Tot în prima zi de Crăciun, de la ora 21.10, TVR 1 va transmite o ediţie specială a emisiunii ”O dată-n viaţă”, ce face parte din seria întâlnirilor ”TVR60”. Două echipe de artişti cunoscuţi vor participa la o competiţie muzicală în care vor cânta muzică uşoară, populară şi vor dansa. Emisiunea va putea fi urmărită şi pe TVR HD şi online, pe TVR+.

►Citește și Filme despre Crăciun pentru copii (și nu numai)

De la ora 16.00, TVR 1 va transmite şlagăre ale anilor ‘70, ‘80 şi ’90, în emisiunea ”Cele mai frumoase melodii româneşti”. Telespectatorii îşi vor putea aminti de melodii precum: ”Diamant fermecat” (Margareta Pâslaru), ”Bună seara, iubito!” (Loredana Groza), ”Morăriţa” (Mirabela Dauer), ”Andrii Popa” (Mircea Baniciu) şi ”Dacă ochii tăi” (Elena Cârstea).

De la ora 18.00, TVR 1 va difuza ”Jocuri murdare” sau partea întunecată a sportului, un documentar în premieră despre nivelul corupţiei din sport. Filmul este o producţie Germania 2016 şi a obţinut mai multe premii: premiul cel mare pentru regie şi pentru montaj la IFF Londra, premiul pentru cel mai bun documentar la Snowdance Filmfestival, premiul pentru cel mai bun documentar la Start Doc Festival, Hollywood, precum şi o Medalie de Argint pentru imagine şi o Medalie de Bronz pentru montaj la New York Festivals.

În a doua zi de Crăciun, de la ora 21.10, TVR 1 va transmite concertul susţinut de Andrea Bocelli la Dolby Theatre în 2015. În concert au avut apariţii scenice Nicole Scherzinger şi Ariana Grande, dar şi celebrităţi hollywoodiene precum John Travolta, Ryan O’Neal, Ali MacGraw şi Andy Garcia, care au vorbit despre filmele din a căror coloană sonoră au fost extrase melodiile.

Pro TV

Pro TV va difuza, sâmbătă, de la ora 20.30, filmul ”Singur acasă 3”, iar de la 22.30, filmul ”Haos în familie”.

Duminică, de la ora 16.30, Pro TV va difuza ”Hugo”, un film recompensat cu cinci premii Oscar, de la 20.30, filmul ”Hobbitul: Bătălia celor cinci ostiri”, iar de la 23.00, filmul ”Prieteni cu copii”.

În a doua zi de Crăciun, Andreea Esca, Smiley, Pavel Bartoş şi Magda Palimariu vor participa la o ediţie specială a emisiunii ”Jocuri de celebritate”, de la 20.30, iar de la ora 22.00, postul de televiziune va difuza filmul ”Oameni mari şi fără minte 2”.

Antena 1

Sâmbătă, în Ajunul Crăciunului, Antena 1 va difuza, de la ora 20.00, finala show-ului ”Te cunosc de undeva!”, aflat la cel de-al zecelea sezon, în care Maria Buză şi Pepe, Adina Răducan, Nico, Lucian Ionescu şi Şerban Copoţ vor concura pentru marele premiu de 15.000 de euro. Punctele pentru transformările speciale pe care aceştia le-au pregătit le vor fi oferite atât de juraţii Ozana Barabancea, Andreea Bălan, Andrei Aradits şi Aurelian Temişan, cât şi de colegii lor nefinalişti, Amna, Misha, Dima Trofim şi Dorian Popa.

De la ora 23.15, Antena 1 va difuza momente din concertul Horia Brenciu & HB orchestra, susţinut pe 4 şi 5 noiembrie, la Sala Palatului.

Duminică, în prima zi de Crăciun, în grila Antena 1 este programată premiera noii emisiuni ”Uniplay Show”, prezentate de Horia Brenciu şi Diana Munteanu. În fiecare ediţie a emisiunii, două echipe formate din vedete vor fi supuse unor probe amuzante şi vor trece prin confruntări diverse.

Citește mai mult pe news.ro.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!