Sari la conținut

Copilul peste - copilul artist

Copilul din zodia pestelui este un micut artist in orice ar face. Are un suflet foarte sensibil care rezoneaza la tot ceea ce este in jur. Si in acelasi timp are un ochi capabil sa vada totul in cele mai mici detalii. Din aceasta cauza este asemeni unui artist vizual sau fotograf. Atitudinea sa plina de compasiune fata de ceilalti il face sa fie extrem de atent la starile tale de spirit si chiar sa se comporte ca si cum el ar fi parintele si sa incerce sa te protejeze.

 Copilul peste da adesea impresia unui mic adult, cu inteligenta sa ascutita si capacitatea de a observa lucrurile din jur. Vede imediat tensiunile si are tendinta de a incerca sa faca ordine, sa ia partea celui care 'are dreptate'. Din aceasta cauza este bine sa fii atenta la el in locurile de joaca pentru ca poate ajunge la conflicte.

Adesea vrea sa fie ascultat de ceilalti copii si apeland la imaginatia sa debordanta propune jocuri fascinante. In acelasi timp, nu isi gestioneaza prea bine emotiile si este posibil sa se supere atunci cand ceilalti copii nu intra in jocul sau. Regulile sociale i se par destul de nebuloase, la fel si emotiile pe care le pot incerca ceilalti si din acest motiv este bine sa il pui cat mai devreme si cat mai des in societatea altor copii, pentru a-l ajuta sa nu se izoleze, asa cum ar avea tendinta. 

Copilul peste nu prea este dotat cu o intelegere instinctuala a ceea ce ar trebui sa faca. Pentru a nu-l lasa prada emotiilor si pentru a-l ajuta sa se simta protejat creeaza-i un mediu stabil, cu reguli pe care sa le explici clar. Nu trebuie sa te bazezi pe faptul ca va pricepe singur ce anume se asteapta de la el. Ofera-i multa iubire si un set de reguli si va fi fericit si latura sa artistica va incepe sa explodeze in forme si culori. 

Sfat pentru parintii copilului peste: incercati sa ii limitati timpul petrecut in fata televizorului. Mai mult decat oricare alta zodie este fascinat de imagini si culori si va ajunge sa stea in fata sa cu orele, uitand cu totul de sine. 

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!