Sari la conținut

Jucării pentru copii – Ce să îi cumperi micuțului tău în funcție de vârstă

Părinții sunt tentați să cumpere pruncilor mii de jucării și să le umple camera cu de toate, dacă se poate. Însă câte dintre jucăriile achiziționate sunt potrivite vârstei micuților?

Află în rândurile ce urmează câteva recomandări de astfel de minunății, pe care să le cumperi în funcție anii pe care îi are copilașul tău.
 
Ce jucării sunt recomandate pruncilor, conform vârstei lor
 
• Jucării de pluș, începând cu vârstă de 6 luni

Jucăriile recomandate pentru micuții care deja au șase luni de viață sunt cele confecționate din textile moi și plăcute la atingere. Cum bebelușul începe ușor, ușor să distingă ce se petrece în jurul lui, asemenea obiecte sunt binevenite în viața lui plină de jocuri, lumini, culori și multe necunoscute. Bineînțeles că părinții sunt cei care vor introduce astfel de jucării în rutina zilnică a pruncilor de 6 luni, cu jocuri și cântece frumoase.
 
• Jucăriile din lemn, începând cu vârsta de un an

Acum că pruncul tău începe să facă primii pași, este un pic stăpân pe el și vrea să cunoască tot mai multe lucruri, este momentul potrivit să introduci jucăriile din lemn. Confecționate special pentru micuții de peste un an, jucăriile de acest gen ajută la descoperirea abilităților motrice, a culorilor și formelor, ce în urmă cu ceva vreme erau niște necunoscute. Astfel de jucării din lemn Little Dutch, ce se găsesc într-o categorie deosebită pe Babymatters.ro pot fi o alegere excelentă pentru micuții nerăbdători să afle din tainele jocurilor de orice fel, atât timp cât sunt interesante și potrivite acestei vârste.
 
• Mașinuțe și păpuși pentru toddleri

Dacă pruncul tău a ajuns deja la vârsta de 2-3 ani, a sosit momentul oportun să treci la o nouă categorie de jucării. Preferate în acest caz și totodată recomandate pentru că dezvoltă tot felul de abilități sunt plăcile din lemn cu jocuri educative, plastilina pentru modelaj, mașinuțele vorbitoare, cuburile și puzzle-urile colorate. Părinții ar trebui să fie atenți însă la elementele din cutie, să fie special concepute pentru copiii de această vârstă și să nu existe risc de înghițire a jucăriilor de mici dimensiuni.


• Copilașii de 4-5 ani trec la o nouă categorie de jucării interesante

Acum că pruncii au crescut un pic, și poate prea repede pentru așteptările unei mămici, se poate trece la jucării și mai captivante. Mini excavatoarele, tricicletele, căsuțele de jucărie sau seturile de configurat trenulețe sunt câteva exemple în acest sens.
Ceea ce este interesant despre aceste jucării este faptul că micuții încep să capete noi abilități și chiar să îndrăznească să afle mai multe. Cu siguranță că părinții trebuie să fie deja pregătiți de foarte multe întrebări din partea curioșilor.
 
Așadar, acum că știi în linii mari care sunt recomandările de jucării pe care le poți cumpăra prichindelului tău, lista poate fi completată. Este foarte important să citești instrucțiunile înainte de achiziționarea lor și să te asiguri că jucăriile sunt dedicate vârstei micuților și că respectă toate normele în vigoare pentru siguranța copiilor.

Sursă foto: Pexels.com
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!