Sari la conținut

Masajul bebeluşului, un curs susținut de SAMAS

Asociația SAMAS Sănătate pentru Mame și Sugari dă startul pe 6 martie unei noi runde de şedinţe de masajul bebeluşului, destinat prichindeilor între 3 săptămâni şi 6 luni.

Pentru adulţi, masajul înseamnă relaxare. Dar pentru bebeluşi, atingerea este prima şi cea mai importantă formă de comunicare. Specialiştii arată că atingerea prin masaj este la fel de necesară pentru un bebeluş precum mineralele, vitaminele şi proteinele iar masajul bebeluşului este forma de interacţiune care stă la baza unei relaţii profunde pe viaţă între părinţi şi copii. Atingerea drăgăstoasă a unui părinte are beneficii importante pentru sănătate, dar şi pentru dezvoltarea emoţională a celui mic, precum şi pentru interacţiunile lui la nivel social, mai târziu în viaţă.

Cursul de “Masajul bebeluşului pentru părinţi” are 5 şedinţe (pentru fiecare zonă anatomică a bebeluşului: față, burtică, mâini, picioruşe, spate) şi ambii părinţi sunt bineveniţi.

Ce beneficii are masajul pentru bebeluș:
* îl ajuta să formeze rapid legătura cu părinţii (nu numai cu mama, de care cel mic este fizic aproape în timpul alăptării);
* eliberează tensiunile şi induce relaxarea;
* stimulează circulaţia;
* îmbunătăţeşte tiparele de somn;
* stimulează funcţiile hormonale;
* îmbunătăţeşte abilităţile motorii şi dezvoltarea musculaturii;
* ajuta tranzitul intestinal, diminuează riscul de colici şi constipaţie;
* stimulează procesul de învăţare.

Înscrieri: programari@programsamas.ro sau 0786 176 949 în care să specificaţi: Numele şi prenumele; Adresa de e-mail; Număr de telefon; data naşterii bebeluşului.

Mai multe detalii găsești aici!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!