Sari la conținut

Patru copii prinși sub un perete căzut la un internat din Odorheiu Secuiesc. Unul dintre aceștia și-a pierdut viața

Un perete al internatului Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, s-a prăbușit, luni, peste patru copii cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani. Trei dintre aceștia au fost scoși de sub dărâmături și transportați la spital. Ultima victimă scoasă de sub ruine, un băiat în vârstă de 17 ani, a murit. Fetele au fost scoase în viață la scurt timp după accident, însă băiatul a fost găsit, fără viață, după două ore și jumătate de căutări.

Una dintre fete este în stare gravă, cu fractură de coloană vertebrală, și a fost transportată la spitalul din Târgu Mureș, intubată. Celelalte două fete au diverse traumatisme, dar sunt conștiente. Ceilalți elevi ai internatului au fost preluați de familii sau au fost cazați la un internat din apropierea liceului.
Purtărorul de cuvânt al Primăriei Odorheiu Secuiesc, Zörgő Noémi a declarat la Antena 3 că în internat sunt cazați 97 de copii, dar majoritatea erau în oraș la ora producerii accidentului. Fetele accidentate se aflau la primul etaj, iar băiatul care și-a pierdut viața, la subsol.

Inspectorul școlar general adjunct Cristinel Glodeanu a declarat, la Digi 24, că, deși s-au făcut controale în clădirea respectivă, nu au fost sesizate probleme, iar imobilul avea toate avizele de funcționare. Totuși, clădirea nu a fost expertizată în ceea ce privește riscul seismic. Conform unor informații apărute în presă, elevii din internat ar fi observat în ultimele zile crăpături pe pereți, apărute odată cu săparea unui șant lângă imobil. În curtea internatului, s-au făcut în ultimele zile o serie de lucrări de modernizare.

Clădirea căminului, construită în 1910, aparținea Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar statul maghiar a promis recent că o va renova. Clădirea, care aparține Arhiepiscopiei Romano-Catolice, este închiriată de primărie pentru peste 300.000 de lei pe an. Presa maghiară susține că renovarea internatului Liceului Tamási Áron era planificată pentru anul viitor, cu fonduri de la Budapesta.

Presa din Transilvania spune că guvernul maghiar alocase deja 1,8 milioane de euro pentru lucrări.

Sursa: Digi24 și Newsweek
Sursa foto: ISU Harghita

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!