Sari la conținut

TOP 3 ajustări necesare în locuință dacă ai copii

Venirea pe lume a unui copil aduce multă bucurie într-un cuplu, însă și responsabilități. Modificarea unor lucruri din locuință este un lucru necesar, atât din punct de vedere organizatoric, dar și al protejării copilului. Chiar dacă nu în toate camerele din locuință e necesar să se facă modificări, în cele principale precum bucătăria, baia sau dormitorul mereu apar.

Iată 3 modificări pe care trebuie să le faci în locuință pentru copii

• Spațiu pentru copil

Cea mai mare dintre modificări o reprezintă crearea unei camere pentru copil. Chiar dacă atunci când este bebeluș va sta împreună cu părinții în dormitorul lor, un copil are nevoie odată cu trecerea anilor de un spațiu propriu.

Desigur, primul pas este să amenajezi dormitorul astfel încât să încapă pătuțul lângă patul matrimonial. Dacă nu ai loc în dormitor, poți pune hainele și cele necesare copilului în altă cameră, eventual camera copilului.

Camera copilului este de obicei de dimensiuni mici sau medii, cu loc de depozitare pentru jucării, birou, pat și șifonier. Pentru că este o investiție destul de mare, este bine să te apuci din timp, pentru a nu te aglomera într-un timp scurt.

• Accesorii ajutătoare

O altă nevoie a copiilor este să aibă accesorii pentru a-i ajuta să se descurce prin casă.

De exemplu, în baie vei avea nevoie de mai multe elemente. În cazul bebelușilor este bine să amenajezi, dacă ai posibilitatea, un spațiu unde să îi schimbi scutecele. De asemenea, vei avea nevoie de o cădiță specială pentru copil, mai ales pentru bebeluș, pentru că așa este bine pentru siguranța lui.

Mai mult, un colac de toaletă pentru copii și un stepper pentru a reuși să ajungă la chiuvetă pentru a se spăla pe mâini sau pe dinți sunt necesare.

În bucătărie trebuie să faci o modificare a mesei de dining dacă reușești, iar dacă nu să achiziționezi un scaun de luat masa pentru copii.

• Măsuri de siguranță

Când copiii încep să meargă, ei devin foarte curioși și se aventurează prin toată locuința. Este recomandat să faci un tur al întregii locuințe pentru a repera locurile unde s-ar putea răni copilul din greșeală.

De exemplu, colțurile de la obiectele de mobilier din locuință ar trebui acoperite cu buline speciale pentru protecție.

O altă curiozitate a copiilor este legată de sertare și dulapuri. Pentru a evita acest lucru poți pune opritoare dulapurilor din partea de jos. În bucătărie poți opta pentru un frigider incorporabil de pe altex.ro, pentru a restricționa accesul copiilor mici la frigider.

Dacă ai balcon sau terasă analizează dacă există vreun risc în cazul în care copiii sunt curioși și ajung să se joace acolo. E nevoie să ajustezi terasa sau balconul pentru a fi potrivite pentru copii.

Așadar, trebuie să fii atent în ceea ce privește siguranța copilului tău în propria locuință. Ține cont de camera copilului, accesoriile ajutătoare și măsurile de siguranță.

Este nevoie să faci câteva schimbări, pentru a fi liniștit că îi oferi copilului tău un spațiu în care poate să se desfășoare în condiții optime,fără să te stresezi că s-ar putea răni.

Sursa foto: unsplash.com

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!