Sari la conținut

Un bebeluș a fost dus la spital pentru că avea dureri de stomac. Ce descoperire șocantă au făcut medicii

O familie care și-a dus copilul la spital, pentru că avea dureri de stomac, a rămas uluită după ce i s-a spus că fetița lor avea înăuntru geamănul ei nenăscut.

Medicii au presupus că extirpau o tumoare abdominală până când au descoperit o creștere în stomacul copilului de zece luni, care s-a dovedit a fi un făt. Cazul rar, cunoscut sub numele de fetus in fetu, i-a derutat pe medicii de la spitalul din Sadiqabad din Pakistan.

Medicii au explicat că au crezut că bebelușul suferă de ascită, afecțiunea prin care se acumulează lichid în burtă.

Cazul șocant, denumit și sindromul geamănului dispărut, prezintă geamănul nedezvoltat ascuns în burtica bebelușului. Tatăl micuței a spus că fata a primit anterior tratamente pentru dureri abdominale.

Cu toate acestea, după ce niciunul dintre tratamente nu părea să-i rezolve durerea misterioasă, familia a decis să ducă fetița la spital, pentru investigații mai amănunțite. S-a raportat că afecțiunea apare doar la aproximativ 1 din 500.000 de nașteri, conform constatărilor publicate în Journal of Surgical Technique and Case Report în 2010.

Medicul a transmis: „Acest fenomen, cunoscut sub numele de făt în făt, implică dezvoltarea gemenilor în care un făt crește în corpul celuilalt.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!