Sari la conținut

Cum să adormi bebeluşul. 4 trucuri “hipnotizante” - VIDEO

Atunci când sunt mici, adică… super mici… copilaşii nu au nevoie decât de foarte puţine lucruri: de somn, de mâncărică şi de cineva care să le schimbe scutecelul. Bine, la toate acestea se adaugă şi câteva bonusuri – tratamentul necesar, dacă întâmpină probleme de sănătate, şi iubirea – fără de care nimeni nu poate trăi. De aceea,  nu este de mirare că principalele întrebări pe care le aud proaspăt mămicile de la cunoscuţi sunt: "papă lăptic natural?", "are colici?" şi… "cât doarme noaptea?". Pentru că, să recunoaştem, că se plictisesc sau nu, mămicile sunt sortite să  audă aceleaşi şi aceleaşi întrebări…

Iar problema cu somnicul în timpul nopţii este una destul de delicată pentru că, dacă puiul nu doarme noaptea, nu doarme nici mămica, iar o mămică neodihnită este o mămică ce cu greu face faţă celorlalte probleme.

Drept urmare, ştim că tuturor mămicilor le prinde bine să mai audă câteva sfaturi despre cum să adormi bebeluşul mai uşor! Noi am descoperit 4 metode care ni se par extrem de ingenioase şi pe care vă sugerăm să le puneţi în practică. Poate că nu or funcţiona toate la toţi bebeluşii, dar una, doua, poate chiar trei… trebuie să meargă:

Privirea fixată, ochii obosiţi – Este una dintre cele mai vechi metode de adormit bebeluşii şi presupune obosirea ochilor prin atragerea lor către un punct fix, situat puţin mai sus decât nivelul ochilor. În acest mod, ochişorii micuţului obosesc şi el va simţi nevoia să îi închidă… pentru câteva ore :). Dacă privirea micuţului se plimbă dintr-o parte în alta, curiozitatea îi va fi stârnită şi nu va adormi prea uşor. În schimb, dacă privirea i se focusează pe un singur obiect, situat într-un punct nu foarte confortabil privirii (cam la 15 grade faţă de linia dreaptă în care priveşte - nici mai jos, nici mai sus), atunci ochii îi vor obosi.

►Citeşte şi 6 moduri geniale prin care să îţi linişteşti bebeluşul, când plânge

Trecerea mâinii peste ochişorii bebeluşului, în mod hipnotizant – Tehnica este una foarte simplă: treci cu palma peste faţa bebeluşului, de sus în jos, fară să o atingi, de mai multe ori. Trebuie, însă, să iei în considerare câteva aspecte: palma trece doar de sus în jos deasupra bebeluşului, şi nu invers, iar viteza cu care faci acest lucru este descrescătoare – încetineşti ritmul de fiecare dată. Acest truc funcţionează cu atât mai bine, cu cât ochişorii micuţului sunt deja obosiţi; pentru că, dacă trebuie să aleagă între a-i ţine închişi şi a-i deschide şi închide de fiecare dată când treci cu mâna peste făţuca lui, atunci va alege prima variantă.

Tulburarea echilibrului – Această tehnică este foarte asemănătoare cu metoda magică de liniştit bebeluşii, descoperită de pediatrul Robert Hamilton, singura diferenţă constând în faptul că micuţul nu trebuie ţinut cu mânuţele pe piept – doar funduleţul  trebuie legănat, ţinându-l în mână.

Urmărirea frecvenţei – Ultima tehnică presupune mângâierea mânuţei sau a picioruşului micuţului din ce în ce mai lent: începi mai rapid, apoi mai lent şi tot mai lent, până ce micuţul adoarme.

Succes! Poţi încerca o singură metodă sau începe cu prima şi termina cu a patra. Vezi ce funcţionează mai bine pe puiul tău!

Pentru a înţelege mai bine aceste tehnici, te invităm să urmăreşti clipul de mai jos:

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!