Sari la conținut

5 alimente care țin răceala și gripa departe de copilul tău

Fără îndoială, un program de somn bine stabilit și o dietă sănătoasă reprezintă combinația de bază pentru a menține un sistem imunitar puternic, în special în cazul copiilor. Însă iarna este sezonul răcelilor și al gripelor, iar cei mici sunt cei mai vulnerabili în fața microbilor și a virușilor. Prin urmare, au nevoie de un surplus de vitamine și antioxidanți.

Febra, roşul în gât, nasul înfundat, tusea, hârâiala din piept sunt afecțiunile care apar de obicei în sezonul rece când sistemul imunitar este slăbit. Copiii şi bătrânii sunt cei mai sensibili în această perioadă, de aceea, organismul trebuie ajutat cu suplimente de vitamine și antioxidanți.

Prichindelul tău a răcit deja? Medicamentele nu sunt singurele remedii la care trebuie să apelezi. Descoperă mai jos 5 alimente care îl pot ajuta pe copilul tău să treacă mai ușor peste un episod de răceală:

Iaurtul

Tractul digestiv joacă un rol foarte important în combaterea infecţiilor, deoarece în interiorul său se găsesc milioane de bacterii care asigură funcționarea corespunzătoare a sistemului imunitar. În sezonul rece, ar fi bine ca prichindelul tău să consume iaurt din belşug, acest aliment fiind bogat în bacterii "bune" (probiotice) care contribuie la menţinerea echilibrului florei intestinale, protejându-l astfel de gripe şi răceli.

►Citește și Iaurtul în alimentația copilului mic

Cartofii dulci

Aceste legume conţin de 19 ori mai multă vitamina A decât cartofii albi, de aproape 5 ori mai mult acid folic şi de două ori mai multă vitamina C, reprezentând o alegere valoroasă din punct de vedere nutriţional în alimentaţia celui mic. Printre cele mai importante beneficii ale cartofilor dulci pentru sănătatea copiilor, se numără:

  • întărirea sistemului imunitar şi combaterea infecţiilor;
  • prevenirea afecţiunilor digestive şi stimularea tranzitului intestinal lent;
  • prevenirea bolilor de inimă;
  • combaterea efectelor stresului asupra organismului;
  • îmbunătăţirea vederii şi prevenirea afecţiunilor oculare;
  • stabilizarea nivelului zahărului din sânge;
  • prevenirea anemiei;
  • menţinerea sănătăţii pielii, unghiilor, părului.

Carne de vită

Carnea roșie de vită are un conținut ridicat de fier și se recomandă copiiilor de peste 1 an cel puțin o dată pe săptămână. Este principala sursă de proteine de calitatea I a organismului, furnizând toți aminoacizii esențiali. De asemenea, este o sursă bună de vitaminele D si B12 și minerale precum fier, zinc, seleniu.

►Citește și Cum crești imunitatea copilului tău

Supa de pui

Acest preparat conţine o mulţime de nutrienţi care îl vor ajuta pe prichindelul tău să se simtă mai bine în zilele în care simte că răceala îl doboară. Potrivit unui studiu realizat de către cercetătorii din Statele Unite, supa de găină conţine un compus numit carnozină, care întăreşte sistemul imunitar şi ajuta organismul să lupte cu gripă şi răceala încă din primele stadii ale bolii.

Găsești aici o rețetă delicioasă de supă de pui cu porumb!

Ceaiuri și lapte cald

S-a demonstrat științific că persoanele răcite se simt mult mai bine după ce consumă o cană fierbinte de ceai ori de lapte îndulcit cu miere. Ameliorează simptomele de nas înfundat, tuse, strănut, gât uscat și senzația de oboseală.

Sursa: Parents

Tu ce alte alimente care combat răceala folosești?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!