Sari la conținut

Premieră în România: Un caz de bullying între elevi ajunge în instanţă

Doi părinţi din Cluj au fost găsiţi vinovaţi pentru comportamentul agresiv al copilului lor şi obligaţi să plătească daune materiale reclamanţilor.

Iată că problemele de violenţă fizică şi emoţională dintre elevi au depăşit graniţele claselor şi ale şcolilor şi s-au mutat în instanţă.

Pe de o parte e trist ce se întâmplă,

Niciunul dintre adulţii implicaţi (părinţi, învăţătoare, psiholog), dar nici insituţiile responsabile prin reprezentanţii lor (directorul şcolii, inspector şcolar, etc), nu au reuşit să corecteze comportamentul unui copil de 6 ani.

Pentru că despre asta e vorba, un copil de 6 ani, cu un comportament violent faţă de colegii lui şi care folosea un limbaj injurios chiar şi la adresa învăţătoarei, a fost cauza pentru care s-a întâmplat această premieră în România. Părinţii copilului respectiv au fost daţi în judecată de ceilalţi părinţi care aveau copiii în aceaşi clasă.

Acţiunea în instanţă pornită de restul păriniţilor din clasă arată că elevul acuzat are un comportament deosebit de violent, atât verbal cât şi fizic, atât în timplul orelor dar şi în afara acestora.

Colegii elevului violent erau chiar bătuţi,  unii ajungând să-şi scoată certificat medico-legal. Învăţătoarea a fost şi ea ţinta atacurilor, alături de profesorii de engleză şi sport, care nu-şi puteau desfăşura orele. Totul a culminat cu izbirea unui coleg cu capul de sobă, ”atestată cu certificatul medico-legal nr. ….din ….2016 emis de IML …., produsă de elevul ….., prin izbirea lui …. cu capul de soba de teracotă din sala de clasă, agresiune desfăşurată în prezenţa tuturor elevilor grupei ….., a psihopedagogului şcolii şi a numitei ….., (f.) memoriul părintelui …. din …. privind vătămarea corporală a fiului …., atestată cu certificatul medico-legal nr. ….din ….2016 emis de IML …., fiind acordate 14-16 zile de îngrijiri medicale ce au necesitat intervenţie chirurgicală şi spitalizare”, precizează Judecătoria Cluj-Napoca. (sursa)

(…)

Citeşte mai mult pe meseriadeparinte.ro
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!