Sari la conținut

Toate aceste lucruri pe care mamele ar trebuie să le transmită fiicelor...

Mamele şi fiicele au întotdeauna o relaţie specială. Este ceva unic, minunat, care le ţine de mână toată viaţa, indiferent de cât de departe pot ajunge una de cealaltă.

Şi poate tocmai de aceea, mamele sunt resposabile de ceea ce devin fetelor lor. Evident, sunt o mulţime de lucrurile pe care o fiică la are de învăţat de la figura maternă, însă unele dintre ele ar trebui parcă trecute într-un ABC al relaţiilor dintre mamă şi fiică.

Iată care credem noi că sunt cele mai importante lucruri pe care o fată le are de învăţat de la mama ei:

Să nu rămână niciodată alături de un bărbat care nu o respectă – Şi că visurile lei sunt mai importante decât ale oricărei alte persoane, cu atât mai mult ale băieţilor din jur. Fetele trebuie să rămână conştiente de faptul că propria persoană este cea mai valoroasă, că pot face ce vor cu talentele şi cu isteţimea lor şi că toate acestea nu au nimic de-a face cu gelozia şi lipsa de respect a partenerului.

Mamele se pot asigura că, deşi fetele ştiu acest lucru, e bine să o mai spună cu voce tare, din când în când.

Cum să mănânce sănătos şi să fie fericită – Aspectul fizic şi dieta pot fi problematice, pentru o tânără fată. Însă mamele ar trebui să le înveţe pe fete că, deşi cel mai bine este să facă din alimentaţie un stil de viaţă sănătos şi echilibrat, nu este nicio tragedie dacă mănâncă şi o bucată de tort, din când în când. Iubeşte-te, fată dragă! Eşti frumoasă!

De unde vine – Este important ca fetele să ştie de unde provin, care sunt valorile culturale şi tradiţiile în care cred. Trebuie să cunoască istoricul familial şi cât s-a chinuit fiecare în parte, pentru ca ea să fie unde e. Iar dacă istoria recentă nu a fost prea darnică, nu minţi! Ajut-o să înţeleagă de ce nu s-a putut face decât atât, pentru ca acum să aprecieze locul pe care îl are.

Care este valoarea banului şi cum să facă economii – Chiar dacă ai posibilitatea să îi oferi fetei tot ceea ce îşi doreşte, nu ar fi deloc rău să o înveţi care este valoarea banului şi cum să economisească. Nu se ştie niciodată cât de folositoare îi va fi această lecţie şi, mai mult decât atât, va aprecia mult mai bine împlinirile din viaţa ei.

Importanţa cremelor cu protecţie solară – Nu, nu sunt o fiţă! Este important ca fiecare fată, femeie, să îşi îngrijească pielea şi, mai mult decât atât, să şi-o protejeze de soare. Sănătatea va fi întotdeauna în trend, indiferent de cât de la modă va fi sau nu bronzul.

Cum să îşi exprime clar punctul de vedere – Fiecare fată ar trebui să ştie de la mama ei că are dreptul să îşi exprime clar punctul de vedere, atunci când ştie că are dreptate şi că poate alege. Cu atât mai mult în relaţia cu băieţii… Nu, nicio fată nu ar trebui să creadă că un băiat are mai multe drepturi decât o fată. Niciodată!

Că igiena este mai importantă decât se spune – „O fată se cunoaşte după pedichiură şi după cât de curat are sub chiuvetă”, îmi spunea mama. Şi aşa este…. O fată, o femeie, trebuie să fie curată şi îngrijită în permanenţă, nu doar la suprafaţa. Cât despre casă… „nu doar de ochii soacrei, mamă. Că intră într-o zi bărbatul vieţii tale în baie şi fuge mâncând pământul.”

Sursa foto: Flickr / simpleinsomnia

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!